З 15 березня школи повністю на дистанційному навчанні

12 березня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар міської ради Дмитро Киришун. Основною причиною його проведення стало збільшення захворюваності на COVID -19 серед учнів класів початкової ланки, тому виникла необхідність введення додаткових обмежувальних заходів.

Зокрема, під час засідання членами виконавчого комітету внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 01 березня 2021 року № 160 «Про додаткові обмежувальні заходи на території Білоцерківської міської територіальної громади на період дії карантину» (тут).

Враховуючи рішення позачергового засідання комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке відбулося безпосередньо перед виконавчим комітетом, та беручи до уваги індикаторні показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID -19, з метою здійснення заходів щодо захисту населення Білоцерківської міської територіальної громади від розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, виконавчий комітет міської ради вирішив:

- внести зміни до попередньо ухваленого рішення виконавчого комітету від 01 березня 2021 року № 160 «Про додаткові обмежувальні заходи на території Білоцерківської міської територіальної громади на період дії карантину», виклавши пункт 1 та пункт 2 в новій редакції. Так, з 15 березня по 19 березня 2021 року продовжено організацію освітнього процесу за дистанційною формою навчання для учнів 1-11 класів. Тобто початкові класи також навчатимуться дистанційно.

Рішенням також заборонено  проведення масових заходів зі здобувачами освіти під час весняних канікул на період із 20 березня по 28 березня 2021 року.

Роботу закладів позашкільної освіти, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, клубів за місцем проживання, спеціалізованих закладів освіти за дистанційною та змішаною формами навчання буде продовжено виключно для підготовки спортсменів до обласних, республіканських, міжнародних змагань.

Всі інші норми рішення №160 – залишаються в дії.

Доповідаючи питання начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик зауважив, що наразі у громаді є напружена ситуація із захворюваністю учнів та викладачів навчальних закладів. Навіть при проведенні дистанційного навчання у середніх та старших класах не завжди відбувалися уроки, оскільки багато вчителів хворих. Ситуація погіршилася й серед учнів початкових класів, які навчалися у звичайному режимі. З 9086 учнів початкової ланки, станом на 11.03.2021р. відсутніх через хворобу - більше 2600 дітей.  Якщо за статистикою за лютий поточного року захворіло всього 46 дітей з початкової ланки, то лише за 10 днів березня – 55. Їх вчителі також почали масово хворіти. Це призвело до того, що у певних школах 1-4 класи повністю пішли на карантин, в деяких – частково. Тому рішення, про переведення початкових класів на дистанційне навчання – є необхідним.

Другим рішенням, прийнятим у ході засідання стало – про організаційні заходи щодо реалізації положень Комплексної програми підтримки ветеранів війни та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил на 2021-2023 роки.

Дана комплексна програма була увалена рішенням міської ради від 24 грудня 2020 року № 55-05-УІІІ. Наразі, прийнятим рішення було визначено механізм реалізації положень програми. Зокрема, затверджено:

- Порядок часткового відшкодування витрат на транспортні послуги членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил;

- Порядок надання грошової допомоги для компенсації витрат на стоматологічні послуги;

- Порядок надання щомісячної міської стипендії дітям загиблих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил;

- Порядок забезпечення безкоштовним санаторно-курортним лікуванням членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил;

- Порядок надання грошової допомоги для компенсації витрат на послуги з психологічної реабілітації;

- Порядок надання грошової допомоги для компенсації витрат на послуги з професійної адаптації;

- Порядок відшкодування вартості обстеження, проведеного методом комп’ютерної томографії або магнітно-резонансної томографії;

- Порядок надання одноразової матеріальної допомоги на проведення складних хірургічних операцій;

- Порядок надання грошової допомоги для компенсації витрат на реабілітаційні послуги;

- Порядок компенсації витрат, пов’язаних з проведенням безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу;

- Порядок відшкодування витрат на перевезення членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил для участі в заходах.

З 15 березня школи повністю на дистанційному навчанні


Опубліковано: 12 березня 2021 року
Поділитися