Юні білоцерківці вирушили на оздоровлення до моря

Літо – пора активного відпочинку та оздоровлення дітей. Відповідно, триває і активний етап реалізації міської та обласної програм оздоровлення та відпочинку дітей в 2017 році, координацію якої в місті покладено на відділ у справах сім’ї та молоді. Білоцерківської міської ради.

 

Згідно з розподілом КОДА, 3 серпня на відпочинок та оздоровлення вирушила чергова група дітей (21 осіб) з числа тих, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (діти-сироти, діти-інваліди, з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти учасників АТО та діти, які перебувають на диспансерному обліку).

 

Відпочиватимуть юні білоцерківці в одному з кращих дитячих оздоровчих закладів Одеської області – ДЗОВ «Рассвет» ПП «КО Перлина Чорномор’я». У даному дитячому таборі для дітей проводяться пізнавальні екскурсії, спортивні змагання, вікторини, розвиваючі ігри, тематичні гуртки. Далеко від мам-тат і бабусь-дідусів дитина отримає необхідні життєві навички: навчиться бути самостійною, комунікабельною, корисною для колективу, реалізовувати себе. Такий відпочинок піде їй тільки на користь. Уже саме по собі перебування на курорті дасть гарний профілактичний ефект для дитячого організму. Насичене морськими мінералами та солями повітря, сонячні та повітряні ванни, морські купання сприяють оздоровленню та зміцненню імунної системи дитини. Територія табору на Чорному морі засаджена квітами та деревами, які не тільки милують око, але й збагачують повітря корисними фітонцидами.

 

У ДЗОВ «Рассвет» для дітей створені оптимальні умови – кімнати із сучасними меблями, п’ятиразове харчування в їдальні, танцмайданчик, клуб-кінотеатр, медпункт.

 

На особливому контролі протягом всієї дитячої оздоровчої кампанії перебуватиме організація оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт та дітей, один із батьків яких загинув в АТО чи має статус учасника бойових дій в зоні АТО. Можливість оздоровлення даних дітей у першочерговому порядку розглядались на одному із засідань оперативного штабу з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей міста. Моніторинг охоплення даних категорій дітей оздоровленням та відпочинком здійснюється відділом у справах сім’ї та молоді щотижнево. Дві цільові групи дітей-сиріт та дітей учасників АТО в кількості 99 чоловік, сформовані відповідними службами міської ради. Ці діти вирушать 8 серпня поточного року на відпочинок до ДЗОВ «Прибережний» (Херсонська область). 

Юні білоцерківці вирушили на оздоровлення до моря


Опубліковано: 04 серпня 2017 року
Поділитися