Ярмарок вакансій та професій

18 вересня в м.Біла Церква з ініціативи Київської обласної ради та Київського обласного центру зайнятості відбувся міжрайонний  ярмарок вакансій та професій «Будуємо кар’єру разом!».

В ході заходу заступник голови Київської облдержадміністрації  Т.Подашевська наголосила, що одним із завдань обласної влади є вирішення питання профорієнтації школярів та зниження рівня безробіття серед населення  Київщини. З метою вирішення питань стабілізації на ринку праці у всіх населених пунктах Київської області організовується проведення міжрайонних ярмарків вакансій та професій. Під час таких заходів бажаючі мають змогу ознайомитись з інформацією про професії та спеціальності, які є актуальними на ринку праці, поспілкуватись з роботодавцями, отримати профорієнтаційні послуги щодо визначення схильності особи до певних видів професійної діяльності та ін.

Заступник голови Київської облдержадміністрації зазначила, що на даному ярмарку вакансій і професій провідні підприємства області представили понад 150 вакансій, з якими могли ознайомитись представники учнівської молоді. Також присутні  на заході матимуть можливість скористатися виїзними центрами зайнятості з усіма новітніми технологіями пошуку роботи. Акцентувала увагу, що з початку року на ринку праці Київщини продовжуються посилюватися позитивні тенденції, які сприяють збільшенню кількості створених робочих місць, зростанню рівня зайнятості та зниженню рівня безробіття, зокрема,  за даний період  Київським обласним центром зайнятості було працевлаштовано понад 14тис.500 осіб.

На заході заступник голови Київської облдержадміністрації Т.Подашевська за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у виконання завдань, пов’язаних з реалізацією державної політики зайнятості в регіоні, зразкове виконання службових обов’язків та активну життєву позицію нагородила ряд роботодавців Київської області подяками Київської облдержадміністрації.

Виступаючи перед присутніми, міський голова В.Савчук акцентував увагу на важливості проведення таких заходів, відмітив, що щорічно в Білій Церкві створюються 1500-2000 робочих місць, розвивається економіка міста та звернувся до молоді з побажанням обрати таку професію, яка користується попитом на ринку праці.

Цього ж дня була проведена прес-конференція для представників регіональних та міських ЗМІ, на якій присутні отримали відповіді на поставлені питання, що стосувалися заходів, які проводяться в Київській області щодо зниження рівня безробітності, отримання відповідної допомоги,  реалізації відповідного законодавства України та ін.

В ярмарку взяли участь представники роботодавців та навчальних закладів міста.

На заході були присутні депутат Київської обласної ради А.Даниленко, директор Київського обласного центру зайнятості В.Якобінчук, начальник головного управління освіти і науки Київської облдержадміністрації Н.Клокар, голова Білоцерківської райдержадміністрації А.Немна, директор Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості В.Бобрик.



Опубліковано: 18 вересня 2012 року
Поділитися