Як Вічний вогонь, пам’ять не згасне…

02 вересня в Білій Церкві відбулося покладання квітів з нагоди 72-ї річниці закінчення Другої Світової війни. До міського парку Слави прийшли білоцерківці, аби схилити голови перед тими, хто загинув, захищаючи мирне майбутнє своєї рідної землі.

 

До присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий:

«Друга Світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року і завершилася 2 вересня 1945 року. Вона тривала шість довгих років. Якщо говорити мовою цифр, приблизно 110 мільйонів осіб були призвані на військову службу і брали участь у цій війні. 80 відсотків населення світу постраждало під час воєнного лихоліття. За попередніми оцінками, близько 51 мільйона людей загинуло. Втрати Радянського Союзу, за останніми розсекреченими даними, становили майже 42 млн осіб, тому загальна кількість загиблих – 65–70 мільйонів загиблих. Війна тривала на території 40 країн світу, у ній була задіяна 61 країна. Україна постраждала найбільше. Тому я вдячний всім, хто прийшов пам’ять тих, хто був втягнутий у це кровопролиття, усіх, хто віддав своє життя за мирне майбутнє».

 

Під час заходу пам'ять воїнів, які віддали своє життя, захищаючи рідну землю, вшанували хвилиною мовчання.

 

На знак всенародної вдячності за жертовний подвиг воїнів, на знак пам’яті про всіх загиблих учасники заходу поклали квіти до меморіалу Слави.

 

У заході взяли участь:секретар міської ради Борис Смуток,депутати міської ради, заступник міського голови Ольга Настіна, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Як Вічний вогонь, пам’ять не згасне…


Опубліковано: 04 вересня 2017 року
Поділитися