Вже 30 років чуємо відлуння чорнобильського дзвону

22 квітня в м.Біла Церква в Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім..П.Саксаганського відбувся обласний захід у  зв’язку із 30-річницею аварії на Чорнобильській АЕС.

Виступаючи перед присутніми ліквідаторами, постраждалими  та переселенцями із зони відчуження, які проживають на Київщині,  голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук наголосив, що після аварії на ЧАЕС людство зрозуміло, що відповідальність за майбутнє всього всесвіту лежить саме на ньому і масштаб цієї трагедії, яка сталася на нашій землі був би набагато більшим, якби не героїзм та самопожертва ліквідаторів. Висловив слова вдячності всім жителям Київщини, хто ціною свого життя та здоров’я, захистив нас від екологічного лиха. Акцентував увагу, що незважаючи на те, що Поліський та Іванківський райони Київської області стали депресивними, вже сьогодні потрібно думати  про перспективу відродження цієї землі.

Голова обласної державної адміністрації Максим Мельничук відмітив, що завдяки соціальним ініціативам Президента України Петра Порошенка в бюджеті області, вперше за багато років, будуть передбачені кошти на ряд програм чорнобильського спрямування.  Зокрема, на забезпечення цих категорій ліками, придбання необхідного обладнання для медичних установ, оздоровлення ліквідаторів та дітей, постраждалих в наслідок аварії на ЧАЕС, тощо.

Крім того, під контролем Президента України й питання завершення спорудження спеціального куполу над енергоблоком, який вибухнув, з метою припинення розповсюдження ядерних елементів та утилізації відходів, які залишилися. Дані роботи заплановано завершити до кінця поточного року.

Під час заходу ряду ліквідаторів Київщини було вручено Подяки  Київської обласної державної адміністрації за особисту мужність і героїзм, виявлені під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, багаторічну сумлінну працю, активну громадську роботу та у зв’язку з 30-роковинами Чорнобильської катастрофи.

Цього ж дня голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, міський голова Геннадій Дикий та заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації   Юлія Устич поклали квіти до пам’ятника «Чорнобильський дзвін» та висадили берізки  біля пам’ятника, як символ  вшанування та вічної пам’яті подвигу ліквідаторів і всіх постраждали в наслідок аварії на ЧАЕС.



Опубліковано: 22 квітня 2016 року
Поділитися