Виставка, присвячена українцям, які обрали йти своїм шляхом

19 червня у міській бібліотеці-філїї №5 відбулося відкриття персональної виставки Ігоря Леваднюка під назвою «Protagonist & RUA».

Начальник управління культури та туризму міської ради Юлія Ковальська привітала митця із вагомою подією у творчому житті, висловила вдячність за розвиток і популяризацію художнього мистецтва, активну участь у культурно-мистецькому житті Білої Церква, вручила йому подяку.

Як зауважив сам митець, представлені на виставці понад 50 робіт він створював протягом 5 років:

«Виставка присвячена українцям, які всупереч внутрішній та зовнішній боротьбі, внутрішнім суперечностям та сумнівам обрали йти своїм шляхом. Озброївшись чи стрілецькою зброєю, чи клавіатурою, наснажуючись із джерела святої правди-істини виконують обітницю служити Господу Христу, українському народу або і людству взагалі».

Назва виставки має символічний зміст: Protagonist - головний герой, персонаж реальності, яким керує сам гравець. RUA - примара, гуркіт натовпу, світова експансія дегуманізації, врешті дракон, що полює на головного героя.

Атмосфера вернісажу була невимушена й творча. Навіть під час виставки Ігор Леваднюк малював з натури. Доповнив захід віртуозною грою на фортепіано Ігор Горбатюк, викладач школи мистецтв № 5 ім. Сергія Томащука.

Виставка триватиме до 19 липня у виставковій залі бібліотеки-філії №5 (п-т Незалежності, 55) щодня, крім суботи, з 10.00 до 18.00.

Частину коштів від проданих робіт автор спрямує для зборів на потреби підрозділів ЗСУ. Також у залі є скринька для вільних донатів для зборів на потреби підрозділів ЗСУ.

 

 

Виставка, присвячена українцям, які обрали йти своїм шляхом


Опубліковано: 20 червня 2024 року
Поділитися