Тарифи на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах приведені до економічно обґрунтованих

    В ході засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 10 січня, керуючий справами Максим Свірський поінформував, що з метою забезпечення необхідного рівня безпеки та якості послуг, враховуючи нові умови конкурсу з перевезення пасажирів, яким мають відповідати перевізники, є необхідність приведення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування до економічно обґрунтованих.

 

     Максим Свірський наголосив, що останній раз тарифи на перевезення піднімалися в листопаді 2014р. Станом на листопад 2016р., підприємствами-перевізниками були надані розрахунки собівартості складових тарифу. Враховуючи суттєве підняття цін на паливо-мастильні матеріали, запчастини та мінімальну заробітну плату розрахунки становили у межах 4,10-4,70 грн, проте, щоб знизити навантаження на пасажирів, пропонується встановити - 4 грн. В порівнянні із аналогічними містами України, як Біла Церква - тарифи на автобусні перевезення вже становлять 4-5 грн.

 

     Керуючий справами зазначив, що наразі, діюча кількість  транспортних засобів, що забезпечують перевезення становить 343 одиниці. Планується, що після остаточної оптимізації мережі функціонуватиме в двічі менше, однак,  більшої пасажиромісткості та кращої комфортності, що дозволить підвищити якість надання послуги.

 

     Крім того, як альтернативу, білоцерківці матимуть можливість використовувати електротранспорт, який забезпечує безкоштовне перевезення пільгових категорій населення, а платні користувачі матимуть змогу користуватись градаційним підходом до оплати за  проїзд, в залежності від кількості поїздок. Міська влада працює над збільшенням рухомого складу Тролейбусного управління до 46 одиниць. Напередодні Нового року вже надійшло 4  тролейбуси і в подальшому відбуватиметься поетапне оновлення та збільшення рухомого складу.

 

     «Рішення є непопулярним, але вкрай необхідним, аби забезпечити безперебійне та якісне перевезення пасажирів в місті», - наголосив міський голова Геннадій Дикий.

 

     Проект рішення пройшов всі необхідні процедури як регуляторний акт, проведено  його громадське обговорення. 

 

     Більшістю голосів членами виконавчого комітету міської ради було прийнято рішення про встановлення вартості проїзду на міських автобусних маршрутах загального користування - 4 грн.

 

     Дане рішення набирає чинності з 15 січня ц.р.

Встановлено тарифи на ритуальні послуги


Опубліковано: 10 січня 2017 року
Поділитися