Всеукраїнська акція «Стоп діабет» розпочалася з Білої Церкви

У понеділок, 30 травня, Благодійний фонд «Фамварта» передав медичним закладам Білої Церкви та району чергову партію препаратів для лікування цукрового діабету та його ускладнень. У рамках всеукраїнської акції «Стоп діабет», яка стартувала в Білій Церкві, препарати були передані міській лікарні №2 та Центральній районній лікарні.

У міській лікарні №2 засновника Благодійного фонду «Фармварта» Дениса Шевченка, директора Благодійного фонду «Фармварта» Віталія Архіпова, депутата Білоцерківської міської ради Володимира Вовкотруба, зустрічали завідувач ендокринологічного центру лікарні №2 Олександр Кучинський та колектив лікарів.

Засновник Благодійного фонду «Фармварта» Денис Шевченко розповів, що надання такої допомоги стало можливим завдяки співпраці з німецькою компанією «Вьорваг» та її засновником Маркусом Вьорвагом, і найближчим часом ліки будуть передані також 26 лікарняно-профілактичним закладам Києва та інші міста України.

Білоцерківщина отримала медпрепаратів на суму 6 млн грн, а з Білою Церквою співпраця тільки розпочинається – на рівні міста її координуватиме депутат міської ради Володимир Вовкотруб.

«Ліки передаються не абияк, а відповідно до потреб медиків, і єдина вимога щодо переданих ліків – цільове використання, - наголосив Денис Шевченко. – Комерційна вартість ліків, переданих сьогодні міській лікарні №2, становить близько 325 тис. грн. Ми оприлюднюємо процес передачі ліків не заради піару, а щоб надати інформацію про наявність тих чи інших ліків і про те, що їх можна безкоштовно отримати і щоб пересвідчитися, що допомога не була передана внікуди».

Володимир Вовкотруб у свою чергу запевнив, що депутатський корпус міської ради візьме під свій контроль цільове використання та безкоштовне надходження ліків до хворих.

У Центральній районній лікарні вдячність благодійникам висловили головний лікар Центральної районної лікарні Олександр Лопот, головний лікар КЗ «Білоцерківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Ровенко, керуючий справами виконавчого комітету апарату районної ради Володимир Шевченко.

Лікарі наголосили, що надана допомога є надзвичайно актуальною та необхідною, адже кількість хворих на цукровий діабет в Україні щороку зростає. Лише по нашому місту за останній рік цей показник збільшився майже на 10%.



Опубліковано: 02 червня 2016 року
Поділитися