Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я

    З 10 по 17 травня проводиться  Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Цей тиждень відбувається у нашій країні кожної весни. Його метою є привернення уваги українців до питань збереження власного здоров’я та народження бажаних і здорових дітей.  В Україні  спостерігаються негативні демографічні тенденції – смертність перевищує народжуваність і причина не лише в економічних факторах, адже дівчатка вступають у репродуктивний вік вже маючи проблеми зі здоров’ям, в тому числі, з репродуктивним. В Україні близько 1 мільйону пар страждають на безпліддя, яке викликане проблемами з репродуктивним здоров’ям, зокрема є наслідком абортів.

 

    Планування сім’ї – надійний спосіб збереження та покращання здоров’я жінок та дітей. Відповідальність за планування сім’ї лягає на обох майбутніх батьків, передбачає оволодіння знаннями про те, з якого віку можна народжувати дітей, скільки мати дітей, яких інтервалів дотримуватись між пологами, а головне - практикувати здорову, по відношенню до себе та майбутнього покоління, поведінку.     

 

    Важливим для здоров’я матері та дитини є характер перебігу вагітності, пологів та післяпологового періоду. Тут на перше місце виходить спосіб життя жінки та її супутні хвороби. Так, у жінок з тютюновою залежністю діти зазвичай народжуються із зниженою вагою. У алко- та наркозалежних жінок частіше народжуються діти з тяжкими вадами розвитку. Репродуктивне здоров’я тісно пов’язане із загальним станом людини. Свідоме відношення до свого здоров’я дає великі шанси надовго зберегти дітородну функцію і створити міцну й щасливу родину.

 

    Управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради  інформує про заходи, які будуть проведенні під час проведення Всеукраїнського тижня  планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я:

 

Назва заходу


 

Дата та місце проведення 


 

Проведення «круглих  столів» в «школі відповідального батьківства» при жіночій консультації на тему:

«Кожна дитина повинна бути бажаною, а кожна вагітність запланованою».

11.05.2017р.

15.05.2017р.

Жіноча консультація

КЗ БМР Білоцерківського пологового будинку

вул. Я.Мудрого,44

Проведення «круглих столів» з вагітними на теми:

- «Кожна дитина повинна бути бажаною, а кожна вагітність запланованою»;

- «Планування сім’ї – безпечне материнство»;

- «Планування сім’ї – це запорука здорової дитини»

 

11.05.2017р.

12.05.2017р

17.05.2017р.


Управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 11 травня 2017 року
Поділитися