Вручення пам’ятних знаків захисникам Донецького аеропорту із числа 72-ї окремої механізованої бригади

Більше двох з половиною років тому на Україні розпочалася війна.  На Сході  країни,  в Луганській та Донецькій областях, наші захисники мусять боронити рідну землю, відстоювати цілісність країни. Український народ не може допустити знищення нашої  молодої держави. Символом цієї боротьби став Донецький аеропорт і його захисники.  «Кіборги» своєї мужністю та відвагою показали усьому світові, що Україна є незламною. Вони стали легендою для всіх нас. В надзвичайно тяжких бойових умовах його оборона тривала 242 дні.
Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади почали воювати з перших днів антитерористичної операції. Протягом того часу, відколи йде ця неоголошена війна, воїни бригади побували в багатьох точках  зони проведення АТО. З кінця травня по 05 серпня 2014р., згідно наказу командування, 126 чоловік ротно-тактичної групи 72-ї бригади обороняли Донецький аеропорт.
Командир 72-ої окремої механізованої бригади полковник Андрій Соколов наголосив, що присутні зібралиcя вшанувати  подвиг і пам’ять тих, хто обороняв Донецький аеропорт. Воїни бригади, як і «кіборги», також вклали вагому роль в його оборону та здійснили ще багато заходів під час виконання бойових завдань по обороні державного кордону, відвойовуванні територій та ін. Висловив переконання, що з часом всі герої війни будуть гідно вшановані  державою за подвиги, які вони здійснили.
В ході заходу, за проявлену особисту мужність, стійкість та рішучість виявлені при виконанні військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя під час захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в ході проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади були нагороджені нагрудними знаками «За оборону Донецького аеропорту», троє з яких - посмертно, їхні нагороди отримали рідні.
 «Події на Сході стали випробуванням для нашої держави. Протягом двох років наші воїни захищають Україну. Ці події об’єднали та згуртували всіх українців разом. І білоцерківці не залишилися осторонь. З перших днів АТО міська влада, підприємці та всі жителі міста надавали посильну допомогу, як  72-й бригаді, так і всім захисникам. Ми сподівалися на вас - і ви виправдали нашу надію, мужньо відстоявши країну. Біла Церква пишається вами. Міська влада та волонтери допомагали  і в подальшому будуть надавати допомогу воїнам, аби якнайшвидше закінчилася ця війна», - наголосив міський голова Геннадій Дикий.
Від імені громадської організації «Українське реєстрове козацтво» воїнам 2-го механізованого батальйону 72-ї бригади було вручено прапор який символізує непереможність  бійців.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав життя в ході АТО.

 



Опубліковано: 21 березня 2016 року
Поділитися