Вручення грантів Президента України для молодих вчених та обдарованої молоді

25 січня 2013 року в м. Києві відбулася урочиста зустріч Прем'єр-міністра України М.Азарова з володарями грантів Президента України для обдарованої молоді. Під час зустрічі Прем'єр-міністр України М.Азаров вручив  свідоцтва і почесні знаки лауреатам щорічних премій Президента України для молодих учених 2012 року, свідоцтва володарям грантів Президента України для обдарованої молоді на 2013 рік та привітав їх володарів.

Серед володарів грантів двоє молодих людей з м. Біла Церква. Один з них -  М. Василенко, молодий художник-скульптор, лауреат міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С. Вінграновського, який підготував проект «Відновлення та збагачення дендропарку «Олександрія» скульптурними пам’ятками». Метою даного проекту є прикрашення дендропарку «Олександрія», національної спадщини нашого народу, відновленими скульптурами Г.Потьомкіна та «Варни», присвяченої графу М.Воронцову, доповнення його колекції новою скульптурою засновниці парку графині О.Браницької. Розмір гранту - 75,0 тис. грн.

Другий володар – Е.Лавриненко, студентка факультету ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету. Нею підготовлений проект «Моніторинг, контроль та стерилізація безпритульних тварин», який має на меті здійснення контролю за чисельністю безпритульних собак в місті Біла Церква шляхом проведення як моніторингу так і стерилізації тварин та їх ідентифікації, що досить важливо для нашого міста, адже наявність великої кількості безпритульних тварин на території Білої Церкви призводить до погіршення його санітарно-епідеміологічного та екологічного стану, небезпеки життя і здоров’я  мешканців і гостей міста, загибелі тварин та жорстокого поводження з ними. Розмір гранту також складає 75,0 тис. грн.

Ініціатором розробки і направлення проектів молоді міста на здобуття Грантів Президента України для обдарованої молоді виступив відділ у справах сім`ї та молоді Білоцерківської міської ради. Реалізація молодими людьми своїх значущих творчих проектів у соціальній та гуманітарній сферах, долучення їх до суспільно-активної діяльності, буде сприяти розв’язанню суспільно-важливих для міської громади питань на основі партнерських стосунків та створенню додаткових умов для самовираження і становлення білоцерківської молоді, формування у неї духовних, моральних  і культурних цінностей та активної життєвої позиції, а здобутий досвід в майбутньому стане в нагоді і в громадській, і професійній діяльності.

Участь в урочистостях також взяли Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Д.Табачник та Голова Державної служби молоді та спорту України Р.Сафіуллін.

Щиро вітаємо М.Василенка і Е.Лавриненко з перемогою та бажаємо нових творчих здобутків та злетів!



Опубліковано: 05 лютого 2013 року
Поділитися