Впровадження електронного квитка на завершальній стадії

     Верховна Рада України 17 січня ухвалила Закон про впровадження у міському громадському транспорті електронного квитка. Даний Закон надає можливість запровадити  автоматизовану систему обліку оплати проїзду в громадському транспорті, що й будуть втілювати міста України. 

 

     А ось Біла Церква ще до затвердження Закону, раніше,  розпочала роботу над запровадження системи валідації, оскільки ця системана маршрутах громадського транспорту надасть змогу забезпечити можливість зручної, швидкої оплати та контролю проїзду, а також скоротить час затримки громадського транспорту на зупинках. Крім того, електронний облік пасажиропотоку дозволить оцінити реальний обіг грошових коштів і, відповідно, оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення і можливість оновлення автопарку. 

 

     Міський голова Геннадій Дикий тримає на особистому контролі запровадження автоматизованої  системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті  та  питання проведення транспортної реформи в Білій Церкві в цілому.

 

     Крім того,  роботу як Тролейбусного управління, так і підприємств-перевізників, які надають послуги громадських перевезень контролюють представники громадськості. Вони моніторять та збирають інформацію про порушення, які допускають перевізники, аби врахувати її при проведенні конкурсів з визначення перевізників на маршрути загального користування. 

 

     Позицією міського голови є переконання, що одним із головних завдань в міській транспортній реформі є розвиток елктротранспорту, як екологічного та соціальнодоступного виду.

 

     З цією метою в Білій Церкві проводиться  велика та важлива робота. Так, аби збільшити тролейбусний парк та забезпечити якісне перевезення пасажирів, протягом 2016р. було проведено капітальний ремонт 4 тролейбусів. Наприкінці минулого року до Білої Церкви надійшло чотири  тролейбуси Ікарус-280т з Угорщини. Тролейбуси є підвищеної пасажиромісткості. Зараз рухомий склад управління налічує 24 тролейбуси, а на маршрути одночасно виходить 18 одиниць електротранспорту. 

 

     Також на завершальному етапі відбувається й запровадження автоматизованої  системи обліку оплати проїзду в тролейбусах. Необхідне обладнання на весь рухомий склад  вже завезено до Тролейбусного управління. Зараз валідатори монтуються на тролейбуси. Слід зазначити, що запроваджується валідація згідно із інвестиційним договіром із Консорціумом АСТЕК. 

 

     Цікавим є той факт, що навіть на цьому етапі запровадження автоматизованої системи оплати проїзду в Білій Церкві є бажаючі отримати досвід, як саме це відбувається. Нашим досвідом зацікавилися - Рівне, Івано-Франківськ та ін. Так, за дорученням міського голови Геннадія Дикого керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський зустрівся із представниками міста Івано-Франківськ та розповів про шлях, який пройшла Біла Церква з даного питання.

 

     02 лютого  керуючий справами виконавчого комітету міської ради презентував міському голові електронні транспортні картки. Зокрема, будуть такі види Білоцерківських транспортних карток: багаторазові електронні картки, місячні поїзні – учнівський, студентський та загальногромадський. Умови їх використання та тарифи були затверджені виконавчим комітетом міської ради.

 

     Пенсіонери та пільгові категорії громадян й надалі користуватимуться електротранспортом безкоштовно, згідно чинного законодавства України.

 

     Аби введення в дію автоматизованої  системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті  не викликало в білоцерківців питань, Геннадієм Диким було дано доручення провести широку інфомаційно-роз’яснювальну кампанію щодо порядку та умов використання електронних квитків.

 

     Перший блок даної інформації буде розміщено на  квитанціях за комунальні платежі.

Впровадження електронного квитка на завершальній стадії


Опубліковано: 02 лютого 2017 року
Поділитися