Вперше відзначено День українського добровольця

     Цього року  14 березня Україна вперше відзначила День українських добровольців - день людей, що за власним бажанням стали на захист Батьківщини  боронити свою землю від загарбника.

 

     На сьогодні через події Революції Гідності та військові  дії на Сході країни, з’явилася нова формація добровольців, в яку входять небайдужі громадяни з різних верств суспільства. Всіх їх об’єднує прагнення долучитися своїми вчинками до захисту України.

 

      14 березня в м.Біла Церква біля Стели Героям Небесної Сотні відбулося покладання квітів з нагоди Дня українського добровольця.

 

      Міський голова Геннадій Дикий вшанував пам’ять заглиблих добровольців і подякував всім, хто став на захист України за покликом серця: «Я пишаюсь тим, що білоцерківці взяли участь у подіях 2013-2014 років у серці країни - на Майдані. Багато з них, на початку агресії з боку войовничого сусіда, так само, за покликом серця, пішли захищати Україну на схід нашої держави. І не можна закривати очі на те, що агресор, розраховуючи на тогочасну ослабленість української армії, був спантеличений вражаючою небайдужістю українців, які добровільно стали на захист Батьківщини і, в надзвичайно короткі терміни, самоорганізувалися в боєздатні загони».

 

    На заході також виступили  представники громадськості, які наголосили на необхідності єднання українців задля високої мети.

 

   В ході заходу відбулося покладання квітів до Стели Героїв Небесної Сотні.

 

    На мітингу були присутні мешканці міста, військовослужбовці , депутати Білоцерківської міської ради та члени виконавчого комітету.

Вперше відзначено День українського добровольця


Опубліковано: 14 березня 2017 року
Поділитися