Візит очільника Київської області до Білої Церкви

24 червня, у рамках робочої поїздки до Київської області, голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін відвідав м. Біла Церква.

Також у складі делегації були заступники голови Київської ОДА Андрій Лісовик та Тетяна Щербак, директор департаменту охорони здоров’я Київської ОДА Олена Єфіменко, в.о. директора департаменту регіонального розвитку Київської ОДА Алла Бондар, генеральний директор КНП КОР «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Оксана Шарко.

Метою візиту була інспекція робіт з капітального ремонту приймального відділення комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №2» та передача нових автомобілів швидкої медичної допомоги колективу ФКЗ КОР «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги».

Нагадаємо, що 04 лютого ц.р. у Білоцерківській міській лікарні №2 завершилася реконструкція приймального відділення екстреної медичної допомоги. Будівельно-монтажні роботи проводилися у рамках президентської програми «Велике будівництво». Було проведено капітальний ремонт, оснащено сучасною технікою оглядові та шокові кімнати, лабораторію, палати, облаштовано куточок відпочинку персоналу та ін. На реконструкцію  з державного бюджету було виділено понад 17 млн грн, а з міського бюджету на якісне обладнання було виділено понад 4 мільйони гривень.

Міський голова Геннадій Дикий, його перший заступник Інна Новогребельська та головний лікар Ніна Головенко презентували оновлене відділення, ознайомили гостей із виконаною роботою та відзвітувалися за витрачені на реконструкцію кошти.

«Це відділення одне з небагатьох, за які не соромно. Я радий, що у Білоцерківській міській територіальній громади, коли люди потрапляють у скруту – тут вони почуватимуть себе комфортно. Бажаю вам все-таки поменше пацієнтів, і отримувати побільше вдячності», - зазначив Василь Володін.

Також цього дня очільник області ознайомився із роботою місцевої станції екстреної медичної допомоги, поспілкувався з колективом, обговорив з ними робочі моменти.

Головною метою даної зустрічі була передача спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги. Біла Церква отримала свої 7 карет швидкої допомоги, які полегшать роботу лікарям та збережуть здоров’я і життя жителям громади.

Перший заступник міського голови Інна Новогребельська та начальник управління охорони здоров’я міської ради Юрій Кух вручили водіям «екстренки» Білої Церкви, Володарки та Сквири сертифікати про отримання нових авто.

Всього Київщина отримала 42 нових автомобілів екстреної медичної допомоги. Їх рівномірно розподілено між районами нашої області. Усі автомобілі укомплектовані сучасною технікою, серед них 28 «швидких» класу «В» і 14 - класу «С». Перші оснащені електрокардіографами з функцією телеметрії та дефібриляторами. Другі додатково обладнані апаратами штучної вентиляції легень.

У заході також взяли участь: секретар міської ради Дмитро Киришун, заступники міського голови Василь Морський та Юрій Савчук, депутати Київської обласної ради, журналісти ЗМІ.

Візит очільника Київської області до Білої Церкви


Опубліковано: 25 червня 2021 року
Поділитися