Вітання зі сторічним ювілеєм жителя міста В.Ярмоленка

10 березня  за дорученням міського голови Білої Церкви В.Савчука керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко привітала зі сторічним ювілеєм  жителя міста -інваліда Великої Вітчизняної війни І групи В.Ярмоленка.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко оголосила вітальну адресу від міського голови В.Савчука,  в якій він дякує ювіляру  за багаторічну самовіддану працю, вклоняється його життєвій мудрості, багаторічному досвіду, незламності перед воєнним лихоліттям та труднощами післявоєнного періоду. Столітньому ювіляру також було вручено матеріальну винагороду.

На долю Василя Климовича  випали складні життєві випробування.  У віці 9 років він пішов працювати на взуттєву фабрику учнем чоботаря. Потім працював чоботарем до 1941р.

У роки Великої Вітчизняної війни  з 1941  по 1945 роки В.Ярмоленко брав участь у бойових діях у складі 2-го Українського фронту, визволяв Угорщину від німецько-фашистських загарбників. Був важко поранений, і  Велику Перемогу зустрів у госпіталі.

Після закінчення війни працював їздовим на взуттєвій фабриці до виходу на пенсію. Загальний трудовий стаж 51 рік.

За особисту мужність та героїзм, виявлені в роки Великої Вітчизняної війни, нагороджений  орденом «Вітчизняної війни» ІІ ст, орденом «За мужність» ІІІст. Крім того, має інші  бойові та трудові нагороди.

Василь Климович   має трьох дітей, 4 внуків та 4 правнуків.

В.Ярмоленко єдиний  столітній білоцерківець. Відповідно до міської комплексної  програми «Турбота» на 2011-2015рр., затвердженої рішенням міської ради №1086-47- VІ від 31.10.2013р. він отримуватиме щомісячну доплату до пенсії в розмірі 200 грн.

У заході взяла участь начальник управління соціального захисту населення  міської ради Г.Мельніченко.



Опубліковано: 10 березня 2015 року
Поділитися