Відзначення Дня української писемності та мови

08 листопада  в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди Дня української писемності та мови.

Від імені міського голови В.Савчука громадськість міста привітав зі святом його заступник М.Антонюк, акцентувавши увагу на особливому  значенні рідної мови для кожного народу. Підкреслив, що протягом багатьох віків кожне покоління робило свій внесок у її  розвиток і сьогодні збереження української  мови є найголовнішим чинником формування української державності. Наголосив на необхідності шанобливого ставлення до мови, як елемента виховання національної самосвідомості та більш широкого впровадження української мови в сфери культурного та соціально-побутового життя України і м.Біла Церква.

В ході свята присутні також отримали вітання з нагоди Дня української писемності та мови від члена Національної спілки письменників України, голови Білоцерківського міськрайонного об'єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка В.Іванціва.

Під час заходу присутні мали змогу прослухати виступи переможців ряду міських конкурсів читців-декламаторів та творчих колективів Білоцерківського національного аграрного університету.

В заході взяли участь представники творчої інтелігенції, журналісти ЗМІ, учні загальноосвітніх шкіл міста.



Опубліковано: 08 листопада 2013 року
Поділитися