Відтепер, на базі ЗОШ № 13 функціонуватиме дитячий садок

03 жовтня відбулося відкриття дошкільного відділення в Білоцерківському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 - дошкільний навчальний заклад» (директор – Сергій Іщенко).

Раніше, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13  мала статус спеціалізованої школи з поглибленим вивченням французької мови. Навчальний заклад розрахований на 600 осіб, але на жаль, його відвідують лише 357 учнів. Переформатування школи в навчально-виховний комплекс  це не лише один з успішних кроків до модернізації мережі навчальних закладів міста, а й створення сприятливих умов для отримання дітьми безперервної дошкільної й загальної середньої освіти.

Основною проблематикою частини району «Заріччя» була відсутність дитячого садочку. Тому, для вирішення даного питання міською владою було започатковано перший проект в Білій Церкві  - створення на базі Білоцерківської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 дошкільного навчального закладу, який забезпечений висококваліфікованими педагогами, технічним та обслуговуючим персоналом.

На початку ц.р. з місцевого бюджету було виділено кошти на цей проект. Новостворений дошкільний навчальний заклад розрахований на 60 осіб, тобто на три групи по 20 дітей.

Білоцерківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 - дошкільний навчальний заклад» після капітального ремонту має затишні кімнати для відпочинку з новими ліжечками та постіллю, для дітей придбано новий іграшковий інвентар.  Навчальні кімнати облаштовані новими партами, в санвузлах проведено капітальний ремонт сантехнічного обладнання та встановлено нові умивальники і туалети. Також, в закладі встановлені енергозберігаючі вікна  та новітня система опалення. Дошкільнятам організовано якісне харчування.

На урочистому відкритті дошкільного відділення навчально-виховного комплексу виступив міський голова Геннадій Дикий. Він привітав мешканців району «Заріччя» з відкриттям дитячого садочка та відмітив, що його функціонування буде зручним і комфортним для місцевих жителів та зазначив: «Я переконаний, що відкриття дошкільного закладу на базі загальноосвітньої школи надасть змогу вирішити проблематику району із відсутністю дитячого садочку. Створені комфортні умови перебування дітей в закладі стануть запорукою відродження установи, яка на даний час завантажена на половину».

Також, міський голова надав розпорядження щодо розроблення проекту комплексного благоустрою території дошкільного навчального закладу, який передбачатиме місце для прогулянок та відпочинку дошкільнят. 

В заході взяли участь радник міського голови Микола Антонюк, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик, педагогічний колектив Білоцерківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 - дошкільний навчальний заклад», батьки та представники місцевих ЗМІ.

 



Опубліковано: 03 жовтня 2016 року
Поділитися