Відкриття фотовиставки «Жінки, Мир та Безпека в Україні»

     02 лютого в м. Біла Церква в приміщенні Білоцерківського краєзнавчого музею відбулося відкриття фотовиставки «Жінки, Мир та Безпека в Україні», яка присвячена жінкам, які перебувають на передовій зони АТО. Ініціатором фотовиставки в нашому місті виступив Благодійний фонд «Замкова гора» (керівник - Альона Абрамова).

 

     На виставці представлено понад тридцять фотографій жінок з передової зони антитерористичної операції, які є військовими, волонтерами, психологами, медиками тощо. Вперше такий захід було організовано у м. Києві під час міжнародного круглого столу. На даний час передбачається продовження експозиції у різних містах України.

 

     В рамках відкриття вищезазначеного заходу відбулася прес-конференція в якій взяли участь народний депутат України Хвича Мепарішвілі, заступник міського голови Ольга Настіна, голова громадської організації «Жіноча варта» Олена Білецька, представники Громадської ради при виконавчому комітету Білоцерківської міської ради та ряду громадських організацій міста.

 

     В ході прес-конференції присутніми було обговорено питання участі жінок в військових діях на Сході України. Зокрема, жінки в часи військового конфлікту на Донбасі не залишаються осторонь, займають активну позицію та отримують відповідно до свого фаху та здібностей заняття, які вносять значний внесок у проведення антитерористичної операції на Сході нашої держави з метою встановлення миру в ній.

 

     Також, під час прес-конференції її учасники мали можливість проглянути  короткометражний документальний фільм під назвою «Невидимий батальйон»

 

     В заході взяли участь волонтери АТО, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

 

Довідкова інформація:

В Збройних Силах України  служить понад 17 тисяч жінок, понад 2 тисяч з них отримали статус учасника бойових дій (62 жінки-полковники, 257 – підполковники, 360 – майори). За час проведення антитерористичної операції на Сході України 630 жінок-військовослужбовців нагороджено відзнаками Міністерства оборони України та почесними нагрудними знаками начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України та більше 50 жінок відзначено державними нагородами.

Відкриття фотовиставки «Жінки, Мир та Безпека в Україні»


Опубліковано: 02 лютого 2017 року
Поділитися