Відкриття Всеукраїнської виставки поетичної ілюстрації, присвяченої 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка

11 лютого в м.Біла Церква на базі комунального закладу Київської обласної ради «Білоцерківський краєзнавчий музей» (директор –Л.Діденко) відбулося відкриття Всеукраїнської виставки поетичної ілюстрації, присвяченої 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка «І на оновленій землі…».

Міський голова В.Савчук привітав присутніх зазначивши, що в Білій Церкві відповідно до доручень Президента України В.Ф.Януковича розроблено та проводяться ряд заходів, спрямованих на вшанування Великого Кобзаря, популяризацію його творчості, патріотичне виховання та розвиток національної свідомості.

В експозиції представлені близько 100 робіт художників із 11 регіонів України. Виставка також доповнена творами образотворчого мистецтва відповідної тематики з фондів Білоцерківського краєзнавчого музею та літературою, наданою міською централізованою бібліотечною системою.

В ході заходу також виступили голова Київської обласної організації Національної спілки художників України О.Дмитренко, голова Білоцерківського міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка В.Іванців, голова Київської обласної та Білоцерківської міської організації Спілки письменників України, лауреат міської літературно-мистецької премії ім.І.Нечуя-Левицького А.Гай, Заслужений працівник культури України, член Українського фонду культури А.Кульчицький та ін.

В заході взяли участь заступник міського голови М.Антонюк, начальник відділу культури та туризму міської ради П.Красножон, письменник, лауреат ряду літературних премій, член Золотого фонду м.Біла Церква А.Гудима, представники громадськості та міських ЗМІ.

 

 



Опубліковано: 11 лютого 2014 року
Поділитися