Відкриття меморіальної дошки загиблому за незалежність України, бійцю батальйону ім.С.Кульчицького Національної гвардії України І.Каплуненку

09 березня  в м.Біла Церква відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому за незалежність України, бійцю батальйону ім.С.Кульчицького Національної гвардії України  І.Каплуненку на фасаді загальноосвітньої школи І-ІІІст. №6, яку в 1985 році закінчив загиблий білоцерківець.

В ході заходу міський голова В.Савчук наголосив, що цього дня всі зібралися вшанувати пам’ять І.Каплуненка, бо саме 09 березня ц.р. йому виповнилося б 47 років. Відмітив, що Ігор Валентинович був із тих білоцерківців, які брали активну участь у подіях на Майдані Незалежності в 2014р. і одним з перших вирішив стати на захист своєї Батьківщини, пішовши добровольцем до Національної гвардії України.

Акцентував увагу, що І.Каплуненко, як і ті  12 білоцерківців, які загинули в ході проведення антитерористичної операції, є справжнім прикладом патріотизму для всіх нас. Вони є героями  і їх об’єднувала любов до своєї держави, рідних, близьких, яких вони  готові були захистити, навіть, ціною власного життя.

Міський голова зазначив, що ми є у вічному боргу перед героями та висловив тверде переконання, що пам’ять про них назавжди залишиться в серцях білоцерківців.

Зі словами вдячності за підтримку  до присутніх звернулася мати І.Каплуненка – Тетяна Олександрівна. Вона наголосила, що гордиться своїм сином, який не вагаючись жодної хвилини прийняв рішення захищати честь рідної держави, мріяв бачити її  вільною та незалежною. Зазначила, що вірить, що в Україні є ще багато справжніх синів, які відстоять її територіальну цілісність.

Своїми спогадами про шкільні роки Ігоря Валентиновича поділилися вчитель математики ЗОШ І-ІІІст. №6 М.Макарчук та однокласник О.Онучко, які відмітили, що він гарно навчався,  був справжнім лідером, небайдужим до оточуючих, активним у громадських справах, успішним спортсменом, надійним товаришем та справжнім другом.

Заступник командира бригади по роботі з особовим складом батальйону ім.С.Кульчицького Національної гвардії України  Р. Нармуратов також  згадав свого бойового побратима як приклад мужності та честі, наголосив, що він назавжди залишиться в серцях всіх, хто його знав. Про небайдужість та активну громадську роботу І.Каплуненка присутнім розповів  голова громадського формування з охорони громадського порядку  «Щит»  С.Шкарівський.

Під час заходу присутні вшанували пам’ять І.Каплуненка хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

В ході заходу настоятель церкви Покрова Божої Матері Української православної церкви Київського патріархату М.Гопайнич провів ритуал освячення меморіальної дошки І.Каплуненка.

На заході були присутні дружина загиблого – Людмила Володимирівна, дочка - Ванесса Ігорівна, син - Денис Ігоревич, батько – Валентин Григорович, рідні та друзі.

В заході взяли  участь заступники міського голови, начальник управління освіти і науки міської ради Ю.Петрик, представники 72-ї окремої механізованої бригади, бойові побратими батальйону ім.С.Кульчицького Національної гвардії України, однокласники, учні та педагоги загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№6, представники громадськості та журналісти міських ЗМІ.



Опубліковано: 10 березня 2015 року
Поділитися