Відбулися обласні змагання з шахів серед людей з обмеженими фізичними можливостями

    16 березня у місті Біла Церква на базі ДЮСШ «Юність» відбулися обласні змагання та ІІ етап спартакіади з шахів серед людей з обмеженими фізичними можливостями (вадами зору, слуху та опорно-рухового апарату).

 

    Ці змагання є відбором до фінальної спартакіади «Повір у себе». Взяли участь спортсмени з міст Макарівка, Баришівка, Бровари, Обухів, Борисполь та Буча.

 

    Учасників спартакіади привітала начальник Київського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Марія Вінченко. Вона висловила слова вдячності міському голові Геннадію Дикому, начальнику відділу з питань фізичної культури і спорту Валентині Коросько та директору ДЮСШ «Юність» Володимиру Корнієнко за можливість проводити змагання у Білій Церкві та власне у приміщенні спортивної школи. «Так склалося, що у Білій Церкві проживає найбільша кількість учасників змагань, а також тут є єдиний в Україні дипломований тренер, який закінчив інститут фізичної культури та спорту за фахом «Шахи», - відмітила вона.

 

    Захід спрямований на інтеграцію осіб з особливими потребами у сучасне суспільство, забезпечення їх самореалізації та духовного зростання.

 

    Переможці змагань були нагороджені дипломами від міської ради.  

 

    Також на заході були присутні заслужений тренер України з фехтування на візках Надія Барбалюк, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Юрій Пісков, головний суддя змагань майстер спорту України Віталій Кириченко.

 

 


Опубліковано: 17 березня 2017 року
Поділитися