Відбулося засідання сімнадцятої сесії міської ради

29 вересня  відбулось засідання сімнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Г.Дикий.

В ході сесії депутати розглянули ряд рішень, які забезпечуватимуть життєдіяльність міста. 

Перед початком сесійного засідання депутат Київської обласної ради Максим Запаскін з нагоди Дня працівників освіти привітав педагогів міста з наступаючим свяпрофесійним святом та  вручив Почесні грамоти Київської обласної ради вчителям Білої Церкви – Ларисі Дудко,  Галині Степанкевич (вчителі ЗОШ №16), Аллі Ліснічук (заступник директора Гімназії №1).

Депутат Київської обласної ради Ольга Бабій також висловила слова привітань та вручила Почесну грамоту учителю англійської мови гімназії №1 Ірині Фіголь.

Запити та звернення депутатів

На початку сесійного засідання депутат міської ради Андрій Король озвучив звернення до Президента України щодо розгляду можливості  зміни складу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Дане звернення було підтримано депутатами міської ради.

Депутати міської ради також підтримали депутатський запит Вадима Кошеля щодо необхідності вжиття заходів по зменшенню рівня шуму від розважального центру «Каліпсо» в нічний час, а саме - проведення додаткової шумоізоляції приміщення та ін.   

Депутати міської ради більшістю голосів підтримали рішення Київської обласної ради від 20 вересня 2016р. №191-09-VІІ «Про внесення пропозицій щодо кандидатур для участі у конкурсі для зайняття вакантної посади голови Київської обласної  державної адміністрації  відповідно до пункту 31 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

У вищезазначеному рішенні Київською обласною радою було рекомендовано для участі у конкурсі на посаду голови Київської обласної державної адміністрації Бондарева К.А.

Рішення міської ради також містить пункт: звернутись до Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з клопотанням щодо забезпечення  прозорості проведення  конкурсу на зайняття вакантних посад голів місцевих державних адміністрацій та ін.

Загальну структуру виконавчих органів міської ради, апарату міської ради її виконкому оптимізовано

Таке рішення було прийнято депутатами міської ради з метою усунення дублювання їх повноважень, забезпечення оптимізації управлінського апарату та підвищення ефективності управління .

Згідно рішення із 17 жовтня ц.р. буде утворено такі нові структурні підрозділи Білоцерківської міської ради - управління самоврядного контролю , а з 01січня 2017р. –відділ енергоефективності.  Крім того,  із 17.10.2016р та 01.01.2017р. буде реорганізовано ряд відділів та внесені деякі зміни до штатної чисельності структури виконавчих органів  ради.

Підтримали діяльність Білоцерківського відділу поліції аби в місті належно забезпечувалася публічна безпека і порядок

Під час засідання сесії міської ради депутати затвердили комплексну Програму підтримки діяльності Білоцерківського відділу поліції ГУ НП в Київській області та підпорядкованих територіальних відділень поліції на 2016-2017рр.

Метою Програми є підтримка Білоцерківського відділу поліції ГУ НП в Київській області та підпорядкованих територіальних відділень поліції при проведенні заходів, спрямованих на забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони конституційних прав і свобод людини та інтересів суспільства і держави, превентивної діяльності та протидії злочинності, правопорушенням у мирний час та в умовах особливого періоду.

Створено Службу  підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей

Дану Службу створено на базі Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді внісши  зміни до Положення центру.

Служба розпочне роботу з 01 січня наступного року. До штатного розпису для виконання поставлених завдань буде введено 7 фахівців із соціальної роботи.

Головною метою спеціалізованого формування Служби підтримки учасників АТО та їх сімей є здійснення всебічної підтримки  учасників АТО та їх сімей.

Служба відповідно до покладених на нього завдань проводитиме такі заходи:

- надаватиме юридичні консультації та юридичну підтримку з питань оформлення соціальних пільг відповідно до вимог чинного законодавства та видачі посвідчень учасника бойових дій;

- організовуватиме надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей;

- організовуватиме надання медичної допомоги учасникам АТО;

- координуватиме  та аналізуватиме  роботу гарячої лінії;

- координуватиме роботу з вирішення інших проблемних питань щодо забезпечення першочергових потреб учасників АТО та їх сімей;

- готуватиме пропозиції до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо допомоги громадянам, які є учасниками антитерористичної операції та їх сім’ям;

- вестиме відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» загальний облік таких громадян.

Внесено зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви»

Дане комунальне підприємство було створено відповідно до рішення Білоцерківської міської ради .

Метою діяльності Агенції є сприяння реалізації стратегії розвитку міста Біла Церква, задоволення економічних, соціальних, культурних та інших потреб громади міста шляхом надання аналітичної, дослідницької, творчої підтримки у процесі реалізації стратегії розвитку міста, залучення для проектів розвитку міста позабюджетних фінансових та інших ресурсів, інвестицій, а також налагодження партнерських відносин з містами побратимами та донорськими організаціями.

Основними завданнями Агенції є забезпечення реалізації на території міста: політики економічного і соціального розвитку та політики у сфері інвестиційної діяльності та державно-приватного партнерства.

Агенція відповідно до покладених на неї завдань: готує план імплементації Стратегії розвитку Білої Церкви, забезпечує її реалізацію, здійснює контроль та оцінку її реалізації, проводить заходи в рамках імплементації Стратегії; координує реалізацію проектів та ініціатив в рамках імплементації Стратегії розвитку Білої Церкви; аналізує стан і тенденції соціально-економічного розвитку секторів та галузей економіки міста, проводить оцінку внутрішньорегіональної диференціації економічного і соціального розвитку міста; забезпечує розроблення заходів щодо регіонального розвитку та контролює їх виконання; готує та подає місцевим органам влади пропозиції щодо інвестиційних проектів найважливіших будов виробничого призначення, природоохоронних об'єктів та об'єктів соціальної сфери; співпрацює з громадськими організаціями та органами влади з питань залучення інвестицій та грантів та ін.

Зміни стосувалися предмету діяльності Агенції, її прав і обов’язків та ін.

Затверджено Програму  розвитку футболу в м.Біла Церква на 2016-2020рр.

Метою Програми є розвиток футболу в місті, об’єднання зусиль органів влади, громадських та приватних організацій, населення для цієї мети, розширення структури даного виду спорту, проведення пропаганди серед населення тощо.

Сере основних завдань Програми є: запровадження проведення Днів футболу в ЗОШ міста,  продовження проведення практики змагань серед школярів, підтримка участі білоцерківських клубів у Чемпіонаті України, сприяння використанню навчально-тренувальних баз міста для проведення тренувань збірних команд усіх категорій, забезпечення спортивним інвентарем  та ін.

Питання щодо  дитячого оздоровчого комплексу «Лісова казка»

Депутати прийняли рішення заборонити продаж (відчуження), передачу  в оренду, концесію цілісного майнового комплексу дитячого оздоровчого табору «Лісова казка», який знаходиться за адресою: Київська обл.., Володарський район, с.Логвин, вул..Шевченка, 122 без прийняття відповідного рішення Білоцерківською міською радою .

Підтримка житлово-будівельних кооперативів

Депутати міської ради внесли зміни та доповнення до Програми підтримки житлово-будівельних  кооперативів, житлових кооперативів, індивідуальних житлових будинків та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в місті Біла Церква на 2015-2019рр., затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 26 травня 2015р №1486-75-VІ.

Зміни були внесені з метою подальшого розвитку самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків, вдосконалення відносин, що виникають у сфері обслуговування житлового фонду, спрямування на створення сприятливого та комфортного для мешканців міста та підтримки розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків м Біла Церква.

Зміни стосувалися надання фінансової підтримки  з міського  бюджету на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках шляхом відшкодування частини суми кредитів, залучених  об’єднаннями співвласників. Фінансова підтримка з міського бюджету  надається шляхом відшкодування до 40% обсягу кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів, але не більш як 14 000 грн. в розрахунку на одну квартиру та ін. Також було внесено ряд інших змін і доповнень.

Надано вказівку на розробку Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м.Біла Церква

Таке рішення було прийнято депутатами міської ради. Управлінню містобудування та архітектури міської ради  доручено  визначити суб’єкта господарювання, який має ліцензію на виконання проектних робіт, або архітектора, який має відповідний  кваліфікаційний сертифікат  для розробки даної схеми.

Коротко про інші рішення

Депутати міської ради також :

-внесли зміни до деяких рішень міської ради щодо діяльності відділу державного архітектурно-будівельного контролю Білоцерківської міської ради;

- затверджено план зонування частини території м.Біла цеква по вул..Шолом-Алейхема, в межах кварталу, обмеженого вул..Я.Мудрого,вул.. Гоголя, вул..Ярмарковою, вул..Голубина, просп.. Князя Володимира;

- внесли зміни до Програми розробки містобудівної документації для використання  територіальною громадою м.Біла  Церква на період 2015-2019 рр., затвердженої рішенням міської ради від 31 березня 2015р. № 1444-73-VІ;

-внесли доповнення в додаток рішення міської ради  від 21 листопада 2012року №788-31-VІ «Про Програму розвитку культури і туризму м.Біла Церква на 2013-2017рр.»  в розділі «Використання культурної спадщини та краєзнавчий туризм» в частині розробки  дизайн-коду м.Біла Церква з метою туристичної привабливості міста, особливості та неповторності , єдиного впізнаного стилю.

-внесли зміни у Додаток до рішення міської ради від 24.09. 2015 р.  № 1576-79-VI  «Про деякі питання забезпечення жителів м. Біла Церква муніципальним житлом на 2013-2018 рр.»

-внесли зміни до плану діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016р.,затвердженого рішенням міської ради від 25 грудня 2015р №11-03-VІІ;

-розглянули ряд питань щодо використання комунального майна, земельних питань.



Опубліковано: 30 вересня 2016 року
Поділитися