Відбулося засідання п’ятої сесії Білоцерківської міської ради

28 січня  відбулось засідання п’ятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Г.Дикий.

Перед початком засідання за ініціативи депутата міської ради В.Бабенка (фракція політичної партії «Українське об’єднання патріотів -УКРОП») було підтримано запит до командувача Національної гвардії України, генерал-лейтенанта Ю.Аллерова щодо розгляду доцільності розміщення військової частини Національної гвардії України в м.Біла Церква, що дозволить відродити військову потужність аеродрому «Гайок» та  КП Білоцерківської міської ради «Білоцерківський авіаремонтний завод». Згідно іншого звернення В.Бабенка міським головою було дано доручення управлінню комунальної власності та концесії провести оптимізацію комунальних приміщень, які використовуються Білоцерківською міською радою Організації ветеранів України.

За ініціативи депутатів міської ради Ю.Оселька (фракція Білоцерківської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода») та Д.Поліщука (фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч») депутатами міської ради було підтримано звернення до Міністра фінансів України Н.Яресько, Міністра освіти і науки України С.Квіта, голови
Комітету з питань бюджету Верховної Ради України А.Павелка щодо розгляду можливості внесення змін до державного бюджету України на 2016р. в частині передбачення коштів на фінансування закладів професійно-технічної освіти та будинків художньої творчості.

Відповідно до звернення депутата міської ради А.Короля (фракція територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в м.Біла Церква Київської області) щодо звіту директора КП Білоцерківської міської ради «Міськреклама» про діяльність даного підприємства, міський голова Г.Дикий дав відповідне протокольне доручення. Депутат А.Король також ініціював звернення, яке підтримали депутати міської ради до голови Київської обласної державної адміністрації, голови Київської обласної ради, голови постійної комісії Київської  обласної ради з питань бюджету та фінансів, що стосувалося розгляду можливості виділення коштів на придбання сучасного обладнання для  Білоцерківського обласного онкологічного диспансеру  та на реконструкцію приміщення даного закладу.

Також було підтримано звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо проведення конституційної реформи з децентралізації влади, якою передбачити збереження конституційної цілісності і унітарності Української держави та створити реальні можливості для спроможного місцевого самоврядування.Звернення було ініційовано депутатами С.Наконечним (фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч») та І.Гейло (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

Депутатом міської ради Г.Джегуром (фракція Білоцерківської міської організації партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність») також було оголошено  звернення до Прем’єр-міністра України А.Яценюка щодо можливості передбачення кошів в державному бюджеті Україні видатків на пільговий проїзд окремим категоріям громадян в міському автотранспорті.

В ході сесійного засідання депутати взяли до відома звіт міського голови  «Про здійснення державної  регуляторної політики Білоцерківською міською  радою та виконавчим комітетом в 2015 році».

Під час засідання депутати міської ради прийняли ряд важливих рішень, серед яких  забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян. Даним рішенням було уповноважено виконавчий комітет міської ради затвердити Тимчасове положення про забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян на території м.Біла Церква на 2016р.в електричному транспорті.

Депутати міської ради  внесли зміни  до плану діяльності Білоцерківської міської ради  з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 р., затвердженого рішенням міської ради  від 25.12. 2015 р. № 11-03-VII.  Встановили податок на нерухоме майно, відмінне  від земельної ділянки у м.Білій Церкві, затвердили  положення про транспортний податок та положення про єдиний податок. Також були внесені зміни до Порядку  відрахування комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до  місцевого бюджету частини чистого прибутку (доходу),  затвердженого рішенням міської ради від 27.03. 2008 р. № 67. Про ці та ряд інших питань доповів заступник міського голови В.Гнатюк.

Начальник управління освіти і науки міської ради Ю.Петрик коротко поінформував про підсумки виконання минулої Програми розвитку системи освіти та ознайомив із Програмою розвитку  системи освіти м. Білої Церкви на  2016-2020 рр., яку затвердили депутати.

Під час засідання депутати міської ради взяли до відома звіт начальника управління соціального захисту населення міської ради Г.Мельниченко  про хід виконання у 2015 р. міської комплексної програми «Турбота» на 2011-2015рр. та затвердили нову програму на 2016-2020 рр.

Своїм рішенням депутати обмежили реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (окрім  безалкогольного) на території міста Білої Церкви у стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі,  крім закладів ресторанного господарства, шляхом заборони їх реалізації у період з 22.00 години вечора до 10.00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Депутати міської ради внесли зміни в рішення міської ради від 11.12. 2015 р. № 07-02-VII «Про затвердження Регламенту  Білоцерківської міської ради VІІ скликання», затвердили  Положення про помічника-консультанта депутата Білоцерківської міської ради та план роботи Білоцерківської  міської ради сьомого  скликання на 2016 р. Взяли до відома інформацію депутата О.Русса - голови Тимчасової контрольної комісії Білоцерківської міської ради з питань перевірки комунальних підприємств, бюджетних установ та організацій територіальної громади м.Біла Церква та інших суб’єктів господарювання, в статутних капіталах яких є частка майна територіальної громади міста-  про деякі питання комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім..Т.Шевченка».

Також було  внесено зміни до додатку 2 рішення міської ради від 22.01.2015р. № 1395-70 –VІ «Про встановлення місцевих податків і зборів у м.Біла Церква»  та розглянуто ряд земельних, майнових та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

В обговоренні питань взяли участь депутати міської ради –  А.Гончар, М.Дашкевич, А.Леонов, С.Наконечний, Д.Поліщук, (фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч»), Г.Джегур, О.Музальов (фракція Білоцерківської міської організації партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»), О.Хозєєв (фракція Білоцерківської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»), С.Беркут, Ю.Петрик (фракція політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), В.Бабенко, С.Мартинюк (фракція політичної партії «Українське об’єднання патріотів -УКРОП»), В.Гламазда,  А.Король (фракція територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в м.Біла Церква Київської області), В.Вовкотруб, І.Гейло, С.Підпалий (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), заступник міського голови В.Гнатюк, керуючий справами виконавчого комітету міської ради М.Антонюк та ін.

В різному виступили депутат міської ради В.Кошель (фракція Білоцерківської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода») щодо питання оприлюднення рішень міської ради минулого скликання, які стосувалися земельних питань, а також громадянка Т.Колпакова щодо діяльності ТОВ «Білоцерківвода».

В роботі сесії взяли участь заступники міського голови, члени виконавчого комітету міської ради, начальники ряду структурних підрозділів міської ради,  представники деяких міських громадських організацій та ЗМІ.



Опубліковано: 29 січня 2016 року
Поділитися