Відбулося засідання виконкому міської ради

27 листопада відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, під час якого було розглянуто низку питань, що забезпечують життєдіяльність Білої Церкви. Засідання провів міський голова Геннадій Дикий.


Затверджено новий  склад Громадської ради

З метою участі громадськості у роботі органів місцевого самоврядування,  виконавчий комітет міської ради затвердив склад Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради. До складу консультативно-дорадчого органу увійшли 23 представники міських інститутів громадянського суспільства. Згідно із положенням Громадська рада функціонуватиме протягом двох років. 

 

 

 

 

 

 

 


Затверджено висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста

Доповідаючи питання, заступник міського голови Інна Новогребельська  поінформувала, що рішенням міської ради від 25 травня 2017 р. № 774-32-VII було затверджено Програму фінансової підтримки комунальних підприємств та здійснення внесків до Статутних фондів (поповнення Статутного фонду) комунальних підприємств Білоцерківської міської ради на 2017 рік та прогноз на 2018-2021 рр..

 На виконання даної програми та у зв’язку із зверненнями комунальних закладів Білоцерківської міської ради «Льодовий стадіон», «Будинок органної та камерної музики», комунальних підприємств «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» та «Міська служба замовника» щодо надання їм безповоротної фінансової допомоги на забезпечення функціонування підприємств, комісія по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності надала висновок.

 

 

Так, комісія схвалила - підтримати клопотання щодо фінансування у 2019 році в межах передбачених видатків:

- комунального закладу Білоцерківської міської ради «Льодовий стадіон»  для оплати електроенергії на загальну суму 1700 тис. грн;

- комунального закладу Білоцерківської міської ради «Будинок органної та камерної музики» на покриття витрат з оплати праці, теплопостачання, купівлю мультимедійного та звукового обладнання на загальну суму 1694,2 тис. грн;

Комісія схвалила підтримати клопотання щодо здійснення внесків до статутних фондів (поповнення Статутного фонду) комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Міська служба замовника» на загальну суму 1505 тис. грн. та комунального підприємства «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» на загальну суму 3900 тис. грн. на 2019 рік у межах передбачених видатків, а також винайти можливість виділення у 2018 році поворотної фінансової допомоги комунальному підприємству «Міська служба замовника» у розмірі 420,0 тис. грн. на оплату заборгованості з послуг електропостачання (графік погашення поворотної фінансової допомоги додається).

Члени виконавчого комітету затвердили висновок комісії.  Крім того, даним рішенням було схвалено проект рішення міської ради «Про надання поворотної фінансової допомоги комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Міська служба замовника», його буде  винесено на розгляд сесії Білоцерківської міської ради.


Встановлено тариф на теплову енергію, на виробництво теплової енергії ТОВ «УКРТЕПЛОГЕНЕРАЦІЯ»

Члени виконавчого комітету міської ради прийняли рішення встановити ТОВ «УКРТЕПЛОГЕНЕРАЦІЯ» тариф на теплову енергію, на виробництво теплової енергії з альтернативних видів палива для установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету, а саме для потреб  КЗ КОР «Білоцерківський протитуберкульозний диспансер» (адреса: м.Біла Церква, 2-й Рокитнянський провулок, 9А) у розмірі: всього на теплову енергію – 1521,33 грн/Гкал (без ПДВ), а тому числі:

-тариф на виробництво теплової енергії – 1514,23 грн/Гкал(без ПДВ);

-тариф на постачання теплової енергії -7, 10 грн/Гкал(без ПДВ).

 

 

 

 

 


Щодо розподілу субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток

Під час засідання було затверджено перелік об’єктів і заходів, що фінансується у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Коментуючи дане питання, міський голова Геннадій Дикий зауважив, що завдяки сприянню народного депутата України Хвичі Мепарішвілі до міста надійшла субвенція у сумі 10 млн грн, за рахунок якої буде проведено ряд ремонтних робіт капітального характеру в навчальних закладах міста, оснащено низку будинків засобами обліку води та теплової енергії, здійснено реконструкцію зовнішнього освітлення певних вулиць та придбано медичне обладнання. Дані кошти мають бути якісно та вчасно використано до кінця поточного року, наголосив міський голова.

Отож, згідно рішення вищезазначену суму розподілено таким чином:

- 3 млн 372 тис. 911грн на:

- капітальний ремонт вікон та дверей школи мистецтв №5; капітальний ремонт Першої Білоцерківської гімназії, ЗОШ №6, СЗОШ №12, ДНЗ №25.

- реконструкцію (оснащення житлового фонду) засобами обліку, використання, споживання води та теплової енергії  в будинках за адресами:

вул.Курсрва,20, б-р Олександрійський, 105, Сквирське шосе, 25, пл.Соборна 2а,  вул.Театральна,3, вул. Я.Мудрого, 10, вул.Курсова, 18.

- 2 млн 557 тис. 089 грн на: реконструкцію (модернізацію)  вуличного освітлення вулиць Толстого, Ярмаркової, Некрасова, Січневий прорив, Шевченка.

- 4 млн 70 тис.грн на: придбання медичного обладнання для Білоцерківського пологового будинку.

Іншим рішенням було внесено зміни та доповнення до переліку об’єктів і заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій м.Біла Церква, затвердженого рішенням виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради від12 липня 2018 року № 323 (зі змінами).

Доповідаючи дане питання заступник міського голови Олександр Поляруш зазначив, що рішення приймається з метою перерозподілу коштів, які залишилися після проведення певних робіт, на виконання інших. Перелік визначених робіт, куди спрямують дані кошти було підтримано членами виконкому.


Отож, згідно рішення вищезазначену суму розподілено таким чином:

- 3 млн 372 тис. 911грн на:

- капітальний ремонт вікон та дверей школи мистецтв №5; капітальний ремонт Першої Білоцерківської гімназії, ЗОШ №6, СЗОШ №12, ДНЗ №25.

- реконструкцію (оснащення житлового фонду) засобами обліку, використання, споживання води та теплової енергії  в будинках за адресами: вул.Курсрва,20, б-р Олександрійський, 105, Сквирське шосе, 25, пл.Соборна 2а,  вул.Театральна,3, вул. Я.Мудрого, 10, вул.Курсова, 18.

- 2 млн 627 тис. 089 грн на: реконструкцію (модернізацію)  вуличного освітлення вулиць Толстого, Ярмаркової, Некрасова, Січневий прорив, Шевченка.

- 4 млн грн на : придбання медичного обладнання для Білоцерківської міської лікарні №2.

Іншим рішенням було внесено зміни та доповнення до переліку об’єктів і заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій м.Біла Церква, затвердженого рішенням  виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради від12 липня 2018 року № 323 (зі змінами).

Доповідаючи дане питання заступник міського голови Олександр Поляруш зазначив, що рішення приймається з метою перерозподілу коштів, які залишилися після проведення певних робіт, на виконання інших. Перелік визначених робіт, куди спрямують дані кошти було підтримано членами виконкому.


Про інші питання, що були розглянуті:

Під час  засідання було прийнято рішення про повідомну реєстрацію колективних договорів, внесено зміни до складу комісії щодо розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні до отримання жилі приміщення окремим категоріям, затвердили штатні розписи департаменту, управлінь та  відділів міської ради і виконавчого комітету з 01 січня  2019 року.

 Члени виконкому  розглянули: 

- деякі питання щодо квартирного обліку;

- рішення про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

- ряд опікунських питань, щодо захисту майнових та житлових прав дітей;

- ряд рішень щодо присвоєння адрес ряду земельних ділянок, щодо надання дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами та інші,  з яких були прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 27 листопада 2018 року
Поділитися