Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

28 лютого відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 

 

Схвалили та винесли на розгляд міської ради проект рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Білій Церкві на 2017 рік» 

 

Проект передбачає встановлення  на території  міста Білої  Церкви:

 

- податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки визначивши: платників податку; об’єкт оподаткування; базу оподаткування; ставку податку; податковий період; порядок обчислення суми податку; строки сплати податку; порядок сплати податку; строки та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку; податкові пільги та порядок їх застосування ;

 

- земельного податку на території  міста визначивши: платників податку; об’єкт та базу оподаткування; ставки податку; податковий період; порядок обчислення, строк та порядок сплати податку; строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку ;

 

- встановлення єдиного податку на території  Білої  Церкви визначивши: платників податку; об’єкт та базу оподаткування; ставки податку; податковий період; порядок обчислення, строк та порядок сплати податку; строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку.

 

Із пропонованими ставками, податків можна ознайомитися,  безпосередньо, у проекті рішення міської ради та офіційному веб -сайті міської ради. 

 

Щоб ефективно та раціонально використовувати кошти місцевого бюджету 

 

Члени виконавчого комітету  затвердили заходи щодо ефективного та раціонального використання коштів місцевого бюджету та  посилення фінансово-бюджетної дисципліни у 2017 році.

 

Заходи передбачають дії розпорядників коштів місцевого бюджету з метою дотримання сурової фінансово-бюджетної дисципліни та  забезпечення  ефективного, результативного, цільового  та економного  використання бюджетних коштів. 

 

Транспортні питання 

 

В ході засідання було прийнято рішення  про організацію  проведення   конкурсу з перевезення  пасажирів на  автобусних  маршрутах  загального користування  м. Білої Церкви. Зокрема, доручено відділу транспорту та зв’язку міської ради в двотижневий термін оголосити конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування №2А, 4, 5, 7, 13. 

 

Іншим рішенням члени виконавчого комітету  ввели в  дію рішення  конкурсного комітету з визначення перевізників на міських  автобусних маршрутах загального користування  № 3, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 21, 22:

 

№ об’єкта конкурсу

 

 

№ маршруту,

найменування кінцевих зупинок

 

Підприємство-переможець конкурсу,

 термін дії договору

І - місце

ІІ - місце

1

3

Житловий масив Заріччя (вул. Лісова) – автомагістраль Київ - Одеса

МПП «Діліжанс» 

 1 рік

КП БМР

«Тролейбусне управління»

2

11

Старокиївське кладовище – житловий масив Таращанський

ПАТ«Білоцерківський автобусний парк» 

 1 рік

КП БМР

«Тролейбусне управління»

3

14

Житловий масив  Заріччя (вул. Лісова) – Залізничний вокзал

ТОВ «ТРАНССІТІ»

5 років

-

4

16

Житловий масив Піщаний –                    вул. Січневого прориву

ПП «К-А-Н»            

 1 рік

-

5

17

Вул. Івана Кожедуба (Хімбуд) –                вул. Січових Стрільців

 (Нове Зарічанське кладовище (Володарська траса)

МПП «Діліжанс»    

 1 рік

ПАТ«Білоцерківський автобусний парк»

 

6

18

Залізничний вокзал - вул. Івана Кожедуба (Хімбуд)

КП БМР

«Тролейбусне управління»

1 рік

-

7

19

«Сфера Авто» (вул. Сухоярська) – залізнична станція «Роток»

ПАТ«Білоцерківський автобусний парк»

1 рік

-

8

21

вул. Семашка – вул. Томилівська

КП БМР

«Тролейбусне управління»

1 рік

-

9

22

Гайок – залізнична станція «Роток»

ТОВ «ТРАНССІТІ»

5 років

-

 

Вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України 

 

    Члени виконавчого комітету міської ради  прийняли  рішення про заходи з підготовки та відзначення заходів до 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років. 

Рішення прийнято з метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки, їх значення для відновлення Україною незалежності у 1991 році, утвердження історичної єдності земель, консолідації суспільства, зміцнення міжнародного авторитету України та у зв’язку зі 100-річчям подій Української революції 1917 - 1921 років.

Також було затверджено склад організаційного комітету з підготовки та відзначення даних заходів. 

 

Загиблому учаснику АТО буде встановлено пам’ятну дошку 

 

    З метою увіковічнення  пам’яті загиблого учасника  антитерористичної операції Дмитра Павленка – випускника  ЗОШ І-ІІІст. №22 члени виконкому прийняли рішення встановити меморіальну дошку на фасаді даного закладу.

 

З 20 березня розпочнеться весняний двомісячник 

 

    Відповідно до рішення про проведення весняного двомісячника санітарного очищення, озеленення і благоустрою міста Біла Церква та природоохоронних заходів до Дня довкілля було:

 

- визначено провести з 20 березня по 21 травня ц.р. весняний двомісячник санітарного очищення, озеленення та благоустрою міста Біла Церква;

 

-затверджено склад штабу з благоустрою міста Біла Церква, заходи по проведенню весняного двомісячника санітарного очищення, озеленення та благоустрою міста Біла

 

Церква та природоохоронні заходи до Дня довкілля у квітні місяці 2017 року

 

Загальноміська толока відбудеться  08 квітня 2017 року. Єдиним санітарним днем в місті встановлено кожен четвер тижня.

 

Встановлено розмір плати для батьків за одноразове харчування учнів 

     Відповідно до рішення, яке прийняли члени виконавчого комітету з 28 лютого ц.р. розмір плати для батьків за одноразове харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладах денної форми перебування, які самостійно організовують харчування буде втановлено таким чином:

 

- для дітей віком від  6 до 10 років на суму 16 грн. 23 коп. в день на одну дитину ( з розрахунку 11 грн. 34 коп. – плата за харчування, 4 грн.89 коп. – оплата праці кухарів);

- для дітей віком від 10 років і старше на суму 17 грн.99 коп. в день на одну дитину ( з розрахунку 13 грн. 10 коп. – плата за харчування, 4 грн.89 коп. – оплата праці кухарів).

 

Слід зазначити, що загальна сума за харчування не змінена. Відбувся перерозподіл  суми між платою за харчування  та оплатою праці кухарів. 

 

Інші рішення, які також були прийняті в  ході засідання виконавчого комітету: 

 

- створено комісію з передачі з балансу відділу капітального будівництва Білоцерківської міської ради та балансу департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації на  баланс управління освіти і науки Білоцерківської міської ради приміщення  новобудови дошкільного навчального закладу на 220 місць у мікрорайоні  «Таращанський»; 

 

- утворено  робочу групу із забезпечення реалізації Урядових рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці  та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати;

 

- затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по б-ру Олександрійському,173,  вул. Л.Долинського,105,   вул. Лермонтова, 10,  вул. Павличенко, 57;

 

- розглянуто  деякі питання щодо квартирного обліку та про деякі питання присвоєння адрес;

 

- погоджено розмір пайової участі замовника (забудовника) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Біла Церква;

 

- затверджено Положення про міську комісію з питань захисту прав дитини та її склад в новій редакції;- розглянули ряд майнових, опікунських питань, з яких прийняли відповідні рішення

Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради


Опубліковано: 28 лютого 2017 року
Поділитися