Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

14 травня  відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.


У Білій Церкві планується проведення масштабних заходів, як потребуватимуть перекриття доріг

1. Увалено рішення про організацію та проведення в м. Біла Церква змагань з велосипедного спорту.

З метою проведення на належному рівні в м. Біла Церква з 05 по 09 червня 2019 року чемпіонату України з велосипедного спорту серед ветеранів та впорядкування відповідних умов безпеки дорожнього руху і попередження створення аварійності на автомобільних дорогах міста та місцях, де є загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод, виконавчий комітет міської ради вирішив внести зміни до організації дорожнього руху автотранспорту.

Так, 05 червня ц.р. з 17.30 до 20.30 та 08 червня ц.р. з 10.00 до 12.30 години буде перекрито дороги для руху автомобілів за таким маршрутом: проспект Князя Володимира від перехрестя вулиці Голубиної до вулиці Павличенко, перехрестя вулиці Заярської та в зворотному напрямку: проспект Князя Володимира - перехрестя вулиці Голубиної.

На 09 червня 2019 року буде також внесено зміни до організації дорожнього руху автотранспорту у зв’язку з проведенням чемпіонату України з велосипедного спорту серед ветеранів - «ВелоСОТКА – Біла Церква 2019».Отож, з 08.00 до 10.00 години 09 червня ц.р. змагання відбуватимуться за таким маршрутом: бульвар Олександрійський від перехрестя вулиці В’ячеслава Чорновола – бульвар Олександрійський - перехрестя Сквирського шосе та в зворотному напрямку - бульвар Олександрійський - перехрестя вулиці В’ячеслава Чорновола. Проїзд автомобілів даним маршрутом буде заборонено.

Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради доручено розробити схеми тимчасового перекриття руху транспорту за маршрутами проведення змагань згідно з чинним законодавством.

2. Рішенням про тимчасові зміни в організації дорожнього руху на час проведення святкування Міжнародного дня сім’ї також було певні зміни:

- тимчасово, 18 травня 2019 року, в період з 13.00 до 15.00 години на час проведення ходи Ради Євангельських Церков Білої Церкви, присвяченої Міжнародному дню сім’ї, буде обмежено рух транспортних засобів по бульвару Олександрійському на ділянці від перехрестя з вулицею Семашко до перехрестя з вулицею Леся Курбаса (в одному напрямку).

Крім того, цього ж дня, 18 травня, в період з 14.00 до 21.00 години на час проведення ходи Ради Євангельських Церков Білої Церкви та святкування, присвячених Міжнародному дню сім’ї, також буде обмежено рух транспортних засобівТорговою площею та вулицею Леся Курбаса (шляхом часткового перекриття).

Раді Євангельських Церков Білої Церкви доручено розробити та погодити у відповідних органах поліції заходи з безпеки дорожнього руху на час проведення ходи по бульвару Олександрійському та святкування Міжнародного дня сім’ї на Торговій площі.


В ДНЗ міста влітку проводитимуть ремонти, тому низка з них тимчасово функціонуватимутьв іншому режимі

З метою підготовки закладів дошкільної освіти міської комунальної власності до нового 2019/2020 навчального року, здійснення в них капітальних і поточних ремонтів, членами виконавчого комітету, ухвалено рішення - «Про роботу закладів дошкільної освіти комунальної власності м. Білої Церкви в літній період 2019 року».

У зв’язку з цим, планується, аби дотримати санітарних нормта не нашкодити діткам під час проведення ремонтів, тимчасово змінити режим діяльності ряду закладів дошкільної освіти на період з 01липняпо 11 серпня 2019 рокузгідно ізвідповідним графіком.

Так, у цьому році, у даний період функціонуватимуть в іншому режимі такі дошкільні навчальні заклади:  №1 «Веснянка», №2 «Берегиня», №3 «Веселка», №4 «Снігуронька», №5 «Сонечко», № 6 «Зіронька», №9 «Тополинка», №10 «Рибка», №11 «Золотий ключик», №12 «Джерельце», №15 «Теремок», №16 «Пролісок», №17 «Усмішка», №18 «Ясочка», № 20 «Берізка», №21 «Малятко», №22 «Ластівка», №23 «Дзвіночок», №25 «Оленка», №27 «Червона шапочка», №28 «Горобинонька», №29 «Барвінок», №31 «Незабудка», №32 «Перлинка», №33 «Калинка», №34 «Чебурашка», №36 «Ромашка», БНВК«ЗОШ №13 - ДНЗ» та «Казка».

Дошкільний навчальний заклад№7 «Орлятко» працюватиме повноцінно та прийматиме дітей із ДНЗ № 5, 6,18.

Дошкільний навчальний заклад№8 «Золотий півник» також працюватиме. У ньому перебуватимуть дітки із садочків № 10, 27.

Вихованці ДНЗ № 20, 21 – перебуватимуть у ДНЗ №13 «Пілот», який у даний період функціонуватиме у звичному режимі.

Дошкільний навчальний заклад 14 «Оксанка» теж працюватиме і прийматиме діток з садочків № 3,БНВК «ЗОШ № 13-ДНЗ».

Дошкільний навчальний заклад№19 «Кобзарик» - функціонуватиме повноцінно. У ньому будуть діти з ДНЗ № 1, 2, 4, 9.

Дітей з ДНЗ № 11, 12, 17 прийматиме дошкільний навчальний заклад№24 «Світанок».

У ДНЗ№26 «Струмочок», який функціонуватиме, перебуватимуть діти з дитячих садочків № 16, 22, 25, 29.

Дошкільний навчальний заклад№30 «Росиночка» -працюватиме. У ньому будуть діти з ДНЗ № 31, 32, 33, 34, 36.


01 червня відбудеться природоохоронна акція «Еко-Пікнік»

Рішення про проведення в 2019 році природоохоронної акції «Еко-Пікнік» в м. Біла Церква було одноголосно підтримано членами виконавчого комітету.

Захід організовується в місті вдруге. Його метою є пропагування охорони, ефективного використання природного фонду міста, відтворення природних комплексів та об’єктів, створення умов для  ефективного туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах з додержанням режиму охорони природних об’єктів, екологічного виховання дорослого та дитячого населення міста, реалізації екологічних програм. 

Отож, департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради доручено організувати та провести природоохоронну акцію «Еко-Пікнік» на території острова «Дитинство»  в м. Біла Церква 01 червня 2019 року.

Департамент має розробити план – схему розміщення локацій, забезпечити створення та розміщення рекламної та інформаційної продукції, атрибутики заходу та запропонувати взяти участь у природоохоронній акції колективам учбових закладів міста, підприємствам, організаціям, установам, громадським організаціям, населенню міста.

Спільно з відділом культури і туризму управлінням освіти і науки, управлінням з питань  молоді та спорту відповідальний департамент має організувати проведення масових екологічних, розважальних та спортивних заходів на території острова «Дитинство» в рамках проведення «Еко-Пікніку».

Також буде підготовлено відповідне звернення до Білоцерківському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, аби забезпечити правопорядок у період проведення «Еко-Пікніка» на  території острова «Дитинство».

Підприємствам торгівлі та громадського харчування, які будуть задіяні в проведенні природоохоронної акції «Еко-Пікнік», буде рекомендовано здійснювати свою підприємницьку діяльність на території острова «Дитинство» згідно умов проведення заходу, визначених департаментом житлово-комунального господарства міської ради.

Відділу транспорту та зв’язку доручено  внести зміни у діючу схему міських автобусних маршрутів на 01 червня 2019 року  для перевезення пасажирів  до острова «Дитинство».


Прозвітовано про роботу відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування із зверненнями громадян за 2018 рік та І квартал 2019 року

Доповідала питання, начальник відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування міської ради  Марія Беркут.

Згідно із інформацією:

- відповіді на звернення громадян працівниками відділу готуються своєчасно з дотриманням строку та у відповідності до законодавства у сфері торгівлі, побутового обслуговування населення , захисту прав споживачів;

- надаються кваліфіковані роз’яснення з питань процедури звернень;

- три рази на тиждень ведеться особистий прийом відвідувачів начальником відділу;

- фахівці відділу надають  підтримку громадянам, як шляхом розгляду їх звернень, вжиття відповідних дій щодо реагування за фактами порушення прав споживачів безпосереднього на місці, так і шляхом заходів правоосвітницького характеру, консультативної і методологічної допомоги у складанні претензій та заяв до правоохоронних органів тощо;

-з працівниками відділу систематично проводиться робота по недопущенню надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей, порушення термінів, встановлених законодавством України, безпідставної передачі розгляду звернень іншим організаціям та службам міста.

За 2018 рік та за І квартал поточного року до відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування міської ради надійшло  722 заяви та звернень від суб’єктів підприємницької діяльності та громадян міста.

Більшість звернень стосувалися питань порушення Правил торгівлі та Правил торгівельного обслуговування населення і надання послуг, придбання неякісних товарів промислової групи, побутової техніки, встановлення режиму роботи у закладах торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення, участі в ярмаркових заходах та ін.

За звітний період спеціалістами відділу розглянуто 6 колективних звернень. Переважно це звернення  від жителів міста щодо питань порушення тиші і громадського порядку біля житлових будинків у нічні та вечірні години закладами торгівлі та ресторанного господарства, стихійна торгівля. Для вирішення проблемних питань, піднятих у зверненнях громадян, створено робочу групу спільно із міським відділом поліції Головного управління  Національної поліції в Київській області. Нею були проведені рейдові перевірки, внаслідок яких складено 36 протоколів, які направлені на розгляд адміністративній комісії.

На базі відділу створено сектор з питань захисту прав споживачів.  Завідувачем сектору в минулому році та І кварталі поточного року було зареєстровано 91 письмова заява  та прийнято 156 громадян, яким в усній формі надана юридична консультація з питань захисту  їхніх  прав.

Повернено коштів заявникам за придбаний неякісний товар у 2018 році у сумі більш як  45  тис. грн, за І квартал ц.р. -  майже на 3 тис. грн.

З метою недопущення порушень чинного законодавства України у сфері торгівлі, громадського харчування та побуту проводиться тісна співпраця з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та управлінням захисту споживачів у Київській області з якими проводяться спільні наради та перевірки.

Головними спеціалістами відділу систематично надаються консультації фізичним особам-підприємцям, як в телефонному режимі так і на прийомах у відділі щодо оформлення дозвільних документів на право введення підприємницької діяльності тощо.

Аналіз справ на споживчому ринку м. Білої  Церкви свідчить про те, що кількість порушених вимог чинного законодавства у сфері захисту прав споживачів збільшується. Споживчий ринок продовжує насичуватися неякісними та небезпечними для людей товарами, харчовими продуктами та наданню неякісних послуг.

З метою ефективного виконання поставлених завдань перед відділом та задоволення  зростаючих потреб мешканців нашого міста щодо якості обслуговування у сфері торгівлі, побуту, прав споживача спеціалістами відділу приділяється значна увага до більш  поглибленого вивчення нововведень у чинному законодавстві задля ефективнішого вирішення питань у даних галузях.

Звіт начальника відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування міської ради про роботу із зверненнями громадян було взято до відома.


Надано фінансову підтримку ветеранським організаціям та громадським організаціям соціального спрямування

Членами виконавчого комітету  ухвалено рішення, яким затверджено протокол робочої групи з питань організації надання фінансової підтримки громадським організаціям.

На даному засіданні робочої групи було прийнято рішення надати фінансову підтримку ветеранським організаціям та громадським організаціям соціального спрямування на 2019 рік.

Так, було здійснено розподіл загального обсягу фінансування в сумі 315,6 тис.грн ветеранським організаціям та 51,8 тис.грн громадським організаціям соціального спрямування з обов’язковим врахуванням вже наданої раніше фінансової підтримки на І квартал ц.р.:

 

 

 

 

п/п

Назва організації

Суми, які вже були розподілені на І квартал 2019 р. (протокол №1 від 06.03.2019р. затверджений рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.03.2019 р. №196)

Додатково

виділені

кошти

Загальна

сума

(грн.)

1

Білоцерківська міська рада Організації ветеранів України

5000,00

83000,00

88 000,00

2

Білоцерківська організація Всеукраїнського об’єднання ветеранів

3000,00

12200,00

15 200,00

3

БЦ МГО Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)

4000,00

17000,00

21 000,00

4

«Білоцерківський міський комітет сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій та ветеранів війни»

1500,00

12500,00

14 000,00

5

Білоцерківське міське відділення української асоціації звільнених у запас кадрових військовослужбовців

2000,00

8000,00

10 000,00

6

БЦ МГО Всеукраїнська організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій

3000,00

4000,00

7 000,00

7

БЦ МО ВГО « Асоціація соціальної підтримки і захисту співробітників спецслужб України « Співдружність »

1000,00

6000,00

7 000,00

8

БЦГО «Всеукраїнська спілка інвалідів і ветеранів війни в Афганістані « Десантне братство»

1500,00

12500,00

14 000,00

9

Білоцерківське міське товариство інвалідів « Фенікс » Київської обласної організації « Союз організацій інвалідів України »

5000,00

19000,00

24 000,00

10

Громадська організація « Інвалідів - ліквідаторів Чорнобиля »

6000,00

18000,00

24 000,00

11

Білоцерківська міська громадська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів « Союз Чорнобиль України »

2000,00

16000,00

18 000,00

12

Білоцерківська міська громадська організація « Інвалідів, Ветеранів Чорнобиля »

6000,00

52400,00

58 400,00

13

Громадська організація «Єдина родина Білоцерківщини»

0

15000,00

15 000,00

14

Білоцерківське добровільне товариство незаконно репресованих

1000,00

3000,00

4 000,00

15

Білоцерківська міська організація товариства Червоного хреста України

1000,00

21214,00

22 214,00

16

Громадська організація «Соборна Україна»

3000,00

-3000,00

0,00

17

Міжнародний фонд «Відродження Чорнобилю»

0

25586,00

25 586,00

 

Разом

45000,00

322400,00

367 400,00

Виділені кошти будуть використані на оплату за спожиті комунальні послуги, телефонний зв’язок.


Інші питання, які було розглянуто під час засідання:

- затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул. Сухоярська;

- встановлено режим роботи низки об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

- розглянуто низку заяв від фізичних осіб–підприємців щодо розміщення об’єктів зовнішньої реклами, з яких були прийняті відповідні рішення;

- розглянуто ряд опікунських питань, щодо захисту особистих прав неповнолітніх осіб та недієздатних осіб  ін.


Опубліковано: 14 травня 2019 року
Поділитися