Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

07 травня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

У ході засідання було прийнято рішення «Про результати розгляду Експертного висновку за результатами громадської експертизи рішень виконавчого комітету Білоцерківської міської ради».

Даним рішенням було взято до відома вищезазначений Експертний висновок та за результатами його аналізу було вирішено:

- відділу транспорту та зв’язку міської ради виконати заходи, спрямовані на    реалізацію таких пунктів Експертного висновку та пропозицій:  п.17 – розробити і затвердити Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту  у Білій Церкві та  п.22  - рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 15 січня 2019року №11 «Про тариф на проїзд у міському електричному транспорті» ввести  в дію;

- пункти, які було  відхилено через відсутність обґрунтування такі: п.1, п.2, п.6, п.9, п.19, п.20, п.21. Вони містять пропозиції щодо проведення нового конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування; зміни складу конкурсної комісії; облаштування автобусів, що виконують перевезення валідаторами; розробки картки Білоцерківця та ін.;

- пункти, які відхилити у зв’язку з тим, що заходи впроваджені або впроваджуються такі: п.3, п.5, п.7, п.12, п.16, п.18.  У них йшлося про: організацію отримання звітів усіх перевізників щодо виконання інвестиційних зобов’язань та внесення змін у договори з урахуванням оновленого рухомого складу;  розробку типової форми для водіїв, обов’язкової для використання; створення дієвого механізму зворотного зв’язку з усіма сторонами процесу перевезень громадським транспортом міста; проведення комплексної перевірки схем руху громадського транспорту міста Біла Церква та внесення зміни в існуючу модель маршрутної мережі та ін.;

-пункти, які відхилено  через відсутність  формулювання пропозиції:  п.4, п.8, п.11, п.13, п.14, п.15. Вони мали такий зміст: створити передумови для залучення інвестицій на придбання нових сучасних автобусів, пристосованих для перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями; розробити такі умови проведення конкурсу, які б стимулювали та захищали інвестиції у розвиток підприємств перевізників, чітко окреслювали вимоги до інфраструктури та рухомого складу з урахуванням потреб доступності для осіб; передбачити механізм відповідальності посадових осіб міської ради та інших виконавців планованих заходів, відповідно до Концепції та Програм в сфері розвитку громадського транспорту; визначити прозору процедуру моніторингу доступного та пристосованого автобусного та тролейбусного транспорту на відповідність нормативним вимогам та ін.

Всі пункти Аналізу Експертного висновку  мають відповідне обґрунтування, згідно чого було ухвалено чи відхилено той  чи інший пункт. З даним документом можна буде ознайомитися на офіційному веб-сайті міської ради.

Другим рішенням, яке підтримали члени виконавчого комітету міської ради  стало - «Про зупинення дії рішення виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради  від 15 січня 2019року №10  «Про тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування» до 31 грудня 2019року.

Ним зупинено вищезазначене рішення щодо підняття тарифу за проїзд на маршрутах загального користування до 31 грудня поточного року та визнано таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету №281 від 23.04.2019р. щодо призупинення введення в дію підняття тарифу на проїзд до 10 травня ц.р.

Також було вирішено встановити з 11 травня ц.р., тимчасово, на період зупинення дії рішення виконавчого комітету № 10, як перехідний, тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у розмірі  6,00 грн.

Розгляд, обговорення  та прийняття даних рішень можна проглянути на Ютуб- каналі Білоцерківської міської ради.

Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 08 травня 2019 року
Поділитися