Відбулося засідання виконавчого комітету

24 січня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Подяки для  військовослужбовців

Перед початком засідання виконавчого комітету було відзначено військовослужбовців - жителів громади, які боронять Україну та гідно виконують свій військовий обов’язок. 

До виконавчого комітету звернулося командування ряду військових частин, які не дислокуються у Білій Церкві з проханням відзначити - жителів Білоцерківщини, які під час несення військової служби проявляють неабияку відвагу.

Відтак, за зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, проявлений під час виконання поставлених завдань, вірність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України та активну громадянську позицію Подяками виконавчого комітету Білоцерківської міської ради були відзначені Руслан Редько, Олександр Савченко, Дмитро Румянцев та Дмитро Фішер.

Подяки будуть передані родинам наших військових.

Фотогалерея

Підтримка внутрішньо переміщених осіб на контролі місцевої влади

У ході засідання виконавчого комітету було детально розглянуто одне із важливих питань сьогодення – питання підтримки внутрішньо переміщених осіб, які через збройну агресію змушені були шукати прихисток у більш безпечних регіонах України й обрали тимчасовим своїм домом – Білу Церкву.

Зокрема, було ухвалено рішення щодо організаційного забезпечення реалізації заходів Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2025 роки. Сама Програма була затверджена рішенням Білоцерківської міської ради від 17 листопада 2022 року № 3266-34-VІІІ.

 

Нагадаємо, що серед завдань і заходів Програми є створення умов для мінімізації негативного впливу причин, які зумовили переміщення ВПО - психологічної реабілітації; створення умов для працевлаштування цієї категорії осіб та отримання ними санаторно-курортного лікування чи реабілітаційних послуг; організація дозвілля дітей ВПО та надання грошової допомоги на лікування.

Про організаційне забезпечення реалізації заходів Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки

 

Це рішення, як і попереднє також було ухвалено з метою реалізації заходів Програми, яка   затверджена рішенням Білоцерківської міської ради від 17 листопада 2022 року за № 3265-34-VIІI.

 

Відтак, даним рішенням затверджені порядки:

- надання грошової допомоги для компенсації витрат за стоматологічні послуги;

- надання щомісячної міської стипендії дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які навчаються у закладах спеціалізованої освіти військового (військово-спортивного) профілю;

- надання грошової допомоги для компенсації витрат за послуги з психологічної реабілітації;

- відшкодування витрат за поховання;

- відшкодування вартості обстеження, проведеного методом комп’ютерної томографії або магнітно-резонансної томографії;

- надання одноразової матеріальної допомоги на проведення складних хірургічних операцій;

- надання грошової допомоги для компенсації витрат за реабілітаційні послуги;

- відшкодування витрат на перевезення членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України для участі в заходах.

Головним розпорядним коштів щодо отримання вищезазначених допомог та компенсації є управління соціального захисту населення Білоцерківської міської.

 

Щодо організаційного забезпечення реалізації заходів Програми соціальної підтримки «Турбота»

 

Програма соціальної підтримки «Турбота» на 2023-2025 роки, затверджена рішенням Білоцерківської міської ради від 17 листопада 2022 року  №3264-34-VIII.

 

ЇЇ метою є заходи фінансової підтримки жителів Білоцерківської міської територіальної громади для вирішення матеріальних та соціально-побутових питань, здійснення конкретних заходів, спрямованих на підтримку жителів громади для подолання скрутних, непередбачуваних, екстремальних, надзвичайних життєвих обставин.

Звіт управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради по роботі із зверненнями громадян за 2022 рік взято до відома

Доповідаючи дане питання, начальник структурного підрозділу Юлія Терещук наголосила, що в управлінні постійно проводиться робота щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення. На заяви та звернення громадян надаються відповіді згідно чинних нормативно-правових актів. Виконавці за зверненнями громадян обов’язково письмово повідомляють заявників про результати перевірки їх письмових звернень і суть прийнятих рішень. З метою попередження повторних звернень працівниками проводиться роз’яснювальна робота із заявниками, надаються консультації. Звернення обговорюються на оперативних нарадах управління.

За 2022 рік до управління надійшло 59 335 звернень громадян.  Найбільше звернень стосувалися таких питань: надання субсидії (2 768 звернень); надання пільг (2 237 звернень); надання державних соціальних допомог (12 900 звернень);  з питань санаторно-курортного лікування (1 058 звернень); з питань надання компенсацій та допомог згідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»  (3 522 звернень);   питань отримання грошової компенсації допомоги «пакунок малюка» (1 115 звернень);   з питань перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб (14 567 звернень);  з питань видачі довідки внутрішньо переміщеної особи (12 165 звернень).    

Варто зауважити, що повномасштабні бойові дії наклали свій відбиток на роботу управління зі зверненнями громадян в 2022 році. Так, в березні-квітні 2022 року спостерігалося експоненціальне зростання кількості звернень громадян щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та видачі довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, внесення змін до облікових даних внутрішньо переміщених осіб; щодо призначення і виплати допомоги на проживання  внутрішньо переміщеним особам.

З 18 березня 2022 року (після відновлення роботи інформаційних систем Мінсоцполітики) управлінням розпочато прийом внутрішньо переміщених осіб для взяття їх на облік та надання допомоги.

В подальшому для забезпечення найбільшої ефективності обслуговування внутрішньо переміщених осіб, які прибували в громаду і зверталися щодо взяття їх на облік, було організовано роботу «Центру допомоги внутрішньо переміщеним особам» за адресою: м.Біла Церква, б-р М.Грушевського, буд.6. Функціонування Центру забезпечено силами управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради та управління адміністративних послуг Білоцерківської міської ради.

З 24 лютого минулого року управлінням було взято на облік 12 165 внутрішньо переміщених осіб.

З 01 грудня 2022 року Урядом змінено умови призначення і виплати житлових субсидій та пільг населенню, вказані повноваження делеговано органам Пенсійного фонду України. При цьому, повноваження щодо прийому звернень громадян щодо надання пільг та субсидій також делеговано виконавчим органам громад та центрам надання адміністративних послуг. Враховуючи відсутність в органах Пенсійного фонду України програмного забезпечення для формування електронних справ отримувачів пільг, субсидій, для подання звернень громадянам рекомендують звертатися до органів соціального захисту.

За таких умов, аби не створювати додаткової соціальної напруги, управління повністю здійснює прийом громадян з питань надання пільг та субсидій населенню громади.

Інші питання розглянуті у ході засідання виконавчого комітету:

 

-про передачу найпростіших укриттів,  які було відремонтовано, на відповідальне зберігання та утримання управителям багатоквартирних будинків, об’єднанням співвласників  багатоквартирних будинків, житлово-будівельним кооперативам  багатоквартирних будинків  та уповноваженим особам багатоквартирних будинків Білоцерківської міської територіальної громади;

 

  • ухвалені рішення про організацію поховань загиблих військовослужбовців – жителів Білої Церкви. Поховання військовослужбовців відбудеться за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

-внесені зміни до Порядку надання грошової допомоги для компенсації витрат на зубопротезування, затвердженого рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 09 лютого 2021 року № 97;

-  розглянуто ряд опікунських та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 24 січня 2023 року
Поділитися