Відбулося засідання міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу

29 листопада в м.Біла Церква відбулося засідання міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу, яке провела заступник міського голови, голова даної ради Ольга Настіна.

 

Відкриваючи  засідання, Ольга Настіна наголосила, що, на жаль, у Білій Церкві високі показники захворюваності населення на туберкульоз та ВІЛ/СНІД. Цю невтішну статистику управління охорони здоров’я міської ради неодноразово доводило до відома. Отож, метою заходу є спільно із представниками обласних та міських медичних установ, благодійних організацій визначити першочергові  завдання, окреслити шляхи співпраці, аби заходи щодо попередження захворюваності та лікування були ефективними.

 

Під час засідання завідувач фтизіатричним поліклінічним відділенням КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №3» Ірина Назаренко поінформувала про стан захворюваності на туберкульоз у місті за 9 місяців поточного року.

 

Про стан епідемічної ситуації та про реалізацію плану заходів з протидії поширенню ВІЛ інфекції/СНІДу в Білій Церкві за  аналогічний період доповіла завідувач Центру СНІДу при КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №3» Інна Деденістова.

 

Присутні також ознайомилися із діяльністю Благодійної організації  «Конвіктус Україна» в м.Біла Церква щодо пониження поширеності ВІЛ-інфекції серед груп підвищеного ризику та обговорили питання, які сприятимуть вирішенню проблеми: підвищення кількості діагностичних обстежень, необхідності проведення щеплень, профілактичних заходів, виділення додаткового фінансування на спеціальне обладнання  та медикаментозне забезпечення тощо.

 

В заході взяли участь начальник управління охорони здоров’я міської ради Денис Яблонський, головний позаштатний фтизіатор департаменту охорони здоров’я КОДА, головний лікар  обласного протитуберкульозного диспансеру Василь Шурипа, керівники та представники міських лікарняних установ, ряду громадських благодійних організацій та ін.

Відбулося засідання міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу


Опубліковано: 29 листопада 2017 року
Поділитися