Відбулося засідання двадцять шостої сесії міської ради

    23 лютого відбулось перше пленарне засідання двадцять шостої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 

 

Звернення та заяви депутатів  

    Перед початком сесійного засідання ряд депутатів міської ради озвучили ряд звернень та заяв. 

 

    Депутат міської ради Юрій Оселедько оголосив заяву щодо необхідності належного вшанування загиблих Героїв Небесної Сотні та встановлення в місті пам’ятника з метою увіковічення їхнього подвигу. 

 

    Депутатське звернення щодо необхідності перевірки на відповідність нормативно-правовим актам дій КП БМР «Білоцерківтепломережа», по нарахуванню споживачам оплати за надання комунальних послуг з централізованого теплопостачання в 2017р., озвучив   Олександр Русс. 

 

    Сесія прийняла рішення направити резолюції мітингу, який відбувся 15 лютого 2017 року в м. Біла Церква, до Президента України, Кабінету Міністрів України та Голови Верховної Ради України, яку оголосив депутат міської ради Ігор Денисенко. У резолюції  висловлена вимога:

    - переглянути існуючі тарифи з метою зменшення їх до економічно обґрунтованого розміру;

 

    - затвердити на законодавчому рівні використання для потреб населення газу виключно власного видобутку;

 

    - вжити необхідних заходів для виправлення помилок, допущених при прийнятті бюджету України на 2017 рік, змін до Податкового кодексу України, інших законів,  що призвели до значного посилення податкового тиску, у першу чергу, на представників малого та середнього бізнесу;

 

    - підвищити розмір мінімальної пенсії до 3000 грн. Не допустити підняття пенсійного віку;

 

    - не допустити руйнування системи охорони здоров’я, зокрема, повернути швидку допомогу, негайно відновити фінансування лікування ряду захворювань ;

 

    - не допустити підготовку та прийняття рішення щодо можливості продажу земель сільськогосподарського призначення та ін. 

 

    Депутат міської ради Вадим Кошель озвучив заяву національно-патріотичних сил, яка була підписана учасниками «Маршу Національної гідності», що відбувся 22 лютого ц.р. в м.Київ. В заяві йдеться про вимогу до влади держави припинення підняття цін, підвищення пенсій, недопущення скасування мораторію на продаж землі, припинення торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей та ін.

 

    Депутат  міської ради Сергій Беркут  також оголосив депутатське звернення від фракції «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Білоцерківської міської ради до міського голови.  Звернення  містить вимоги: накласти мораторій на підвищення тарифів і вартості послуг, що надаються населенню та підприємствам; не допустити  підвищення ставок і розміру місцевих податків та зборів; встановити ставки податку на нерухоме майно для об’єктів для нежитлової нерухомості –не більше  0,5% від розміру мінімальної заробітної плати, земельного податку – не більше 1% від нормативної грошової оцінки, єдиного податку для платників І групи – не більше 8% розміру прожиткового мінімуму.

 


Опубліковано: 24 лютого 2017 року
Поділитися