Відбулося засідання двадцять дев’ятої сесії міської ради

   14 квітня відбулось засідання позачергової двадцять дев’ятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 

 

    Перед початком пленарного засідання відбулося спільне засідання депутатських комісій, на якому були розглянуті питання, що виносилися на сесію міської ради. 


Рішення, прийняті в ході засідання сесії: 

Звернення щодо необґрунтованого рішення НКРЕКП   

 

    Депутатами міської ради було прийнято звернення до Президента України та Національного агентства з питань запобігання корупції щодо необґрунтованого рішення НКРЕКП  від 28 березня 2017року «Про встановлення абонплати на газ».

 

    В зверненні йдеться про необхідність недопущення збільшення фінансового навантаження  на громадян та вимога: винести Указ про звільнення  членів та керівника НКРЕКП, які парийнли несправедливе  та невідповідальне рішення від 28.03.2017р. «Про встановлення абонплати за газ»; провести новий відкритий конкурсний відбір на зайняття посад членів НКРЕКП згідно з чинним законодавством України; провести всебічне розслідування  на предмет ухвалення незаконного рішення посадовцями НКРЕКП з винесенням відповідного рішення. 


Прозвітовано про виконання бюджету за І квартал 

 

    Під час сесії розглянули питання «Про затвердження звіту про виконання бюджету м. Біла Церква за І квартал 2017 року», з якого доповіла начальник фінансового управління міської ради Світлана Терещук. Вона прозвітувала про виконання дохідної та видаткової частин міського бюджету за І квартал 2017 року.


Дохідна частина міського бюджету 

 

    Як було зазначено, за звітний період до бюджету міста, в цілому, надійшло 490,2 млн грн при запланованих 450,4 млн грн, тобто план виконаний на 108,8%. Власних надходжень надійшло в сумі 159,5 млн грн, що перевищило плановий показник на 31,3 млн грн. Порівняно з відповідним періодом 2016 року, приріст становить 35,8%, або 42 млн грн.

 

    Основними джерелами наповнення доходної частини міського бюджету традиційно є: податок з доходів фізичних осіб, якого до бюджету надійшла сума 89 млн грн (приріст 17,6 млн грн); земельний податок – надійшло 13,7 млн грн, приріст – 1 млн грн); єдиний податок – 29,3 млн грн (приріст – 7,6 млн грн); акцизний податок – 18,8 млн грн. Податок на нерухоме майно  становить 2,3 млн грн.

 

    З додаткових джерел надходження (розміщення коштів на депозитних рахунках) у лютому ц.р. до міського бюджету надійшло 690 тис. грн, у березні – понад 700 тис.грн. Дана сума  за березень буде відображена вже  у звіті за ІІ квартал поточного року. 

 

    Крім власних доходів, які надійшли на рахунки міського бюджету, було отримано 320 млн грн субвенцій з державного бюджету. Це субвенції на освітню і медичну галузі – 39,8млн грн і 43,2 млн грн відповідно, та соціальну – 237 млн грн.

 

    «Планові призначення надійшли в повному обсязі, але, на жаль, вони не закривають фактично нараховані обсяги пільг і субсидій. Тому підприємства, які мають отримувати ці кошти, їх недоотримують. Особливо це стосується субсидій», - зазначила Світлана Терещук.

 

    Спеціальний фонд міського бюджету запланований у сумі 490 млн грн, з якої виконано 450 млн грн; до бюджету розвитку надійшло 162 тис. грн; власні надходження бюджетних установ – 9,5 млн грн. 


Видаткова частина міського бюджету

 

    На виконання видаткової частини направлено 450,8 млн грн, що становить 92,5% до уточненого плану.

 

    «Практично всі зобов’язання, які бралися бюджетними установами, що були затверджені бюджетом в планах асигнувань, виконані в повному обсязі. Відсутня кредиторська заборгованість по всіх  видах видатків», - наголосила Світлана Терещук.

 

    По бюджету розвитку – із 79 млн грн, які були затверджені, на сьогодні, за І квартал ц.р. освоєно 1,7 млн грн. Це пов’язано з тим, що всі ремонтні роботи розпочинаються з настанням весни, тож ці кошти були спрямовані на розробку проектної документації та придбання необхідного обладнання. 

 

    Депутатами було затверджено даний звіт. Детально із документом можна ознайомитися на офіційному веб-сайті міської ради. 


Зміни до бюджету 

 

    Депутати міської ради прийняли рішення внести зміни  та доповнення до рішення міської ради від 22.12.2016 року № 386-22-VІІ «Про бюджет м.Біла Церква на 2017 рік».

 

    Було внесено зміни як до дохідної, так і видаткової частини міського бюджету, а також по загальному та спеціальному фондах обсягом 40,1 млн грн. 

 

    Так, по освітній та медичній субвенціях станом на 01.01.2017 р. в міському бюджеті  залишилися кошти, які не були використанів минулому році. По освітній субвенції суму 1,280,8 тис. грн. вже в поточному році було спрямовано  на потреби освітньої галузі, зокрема на виплату заробітної плати, оскільки з 1 січня були введені зміни до Бюджетного кодексу. Також залишилися кошти в сумі 596 тис. грн на оснащення загальноосвітніх шкіл засобами навчання (для кабінетів фізики, хімії тощо).

 

    Залишки медичної субвенції – 1,221,3 тис.грн спрямовано на потреби галузі охорони здоров’я, а саме для придбання обладнання, господарського інвентарю: 474,3 тис грн. – для амбулаторії в Гайку та 584 тис грн. для амбулаторії, що по вул. Леваневського, 63.

 

    Крім того, на міську лікарню №2 пропонувалося виділити 43 тис.грн на придбання 100 доз вакцини проти сказу, та 120 тис. грн. на рентгенівські касети. 

 

    Суму перевиконання – 31 млн грн. розподілили таким чином: 12,666,7 тис грн. – залишено на видатки загального фонду міського бюджету, і відповідно спрямовано  на управління освіти і науки 1,425,2 тис. грн. (з яких 1,2 млн грн. – на облаштування садочка по вул.Таращанська м’яким інвентарем та хозінвентарем; 115,2 тис грн. спрямували на вивіз сміття з територій садочків та шкіл; 90 тис. грн. – на заходи в спортивних школах).

 

    Департаменту ЖКГ виділено 6 млн 50 тис. грн., з яких 5 млн грн. – на поточний ремонт доріг, 1 млн грн – на ремонти прибудинкових територій, 50 тис. грн. – на заходи в рамках декомунізації.

 

   Відділу культури  було виділено  160 тис. грн.,з  яких 120 тис грн. – на проведення заходів, 40 тис. грн. – на видання книжки «Олександрія».

 

   Управлінню соціального захисту, на фінансування прогроми «Турбота» - 1 млн грн..

 

    Виконавчому комітету – 3,5 млн грн, з яких 1 млн грн. – на програму розвитку земельних відносин; 2,5 млн грн. –для КП «Тролейбусне управління» на погашення різниці в тарифах.

 

    Відділу фізичної культури і спорту  виділено  331 тис. грн., з яких 290 тис. грн. – на заходи 4-х спортивних шкіл, 41,5 тис. грн. – ДЮСШ «Богатир» на утримання автомобіля для супроводу велосипедистів.

 

    Решту коштів перевиконання загального фонду міського бюджету  в сумі 18,333,3 тис. грн. передано до спеціального фонду міського бюджету, тобто бюджету розвитку.

 

    Усього до бюджету розвитку було передано 19 млн 510 тис.грн.З розподілом даних коштів можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради. 


Буде придбано землю  для суспільних потреб 

 

    Під час сесії міської ради  депутати прийняли рішення  «Про затвердження розміру викупної ціни та викупу земельних ділянок, які перебувають у власності фізичних осіб, для суспільних потреб».

 

    Даним рішенням  було затверджено розмір викупної ціни двох земельних ділянок, розташованих на території  Піщанської сільської ради Білоцерківського району, які належать на праві приватної власності громадянам. Дані земельні ділянки планується  в подальшому використати під розширення кладовищ «Новокиївське-1» та «Новокиївське -2».

 

    Власники цих земельних ділянок погодилися на продаж, тому, після проведення всіх необхідних процедур,  міським головою будуть  підписані відповідні договори на купівлю-продаж за  затвердженими цим рішенням цінами.

Відбулося засідання двадцять дев’ятої сесії міської ради


Опубліковано: 14 квітня 2017 року
Поділитися