Відбулося засідання чотирнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

24 червня відбулось засідання чотирнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Привітання депутатів

Перед початком засідання міський голова Геннадій Дикий та секретар міської ради Дмитро Киришун привітали депутатів, у яких у міжсесійний період були дні народження. Вітання отримали – Ольга Нагорна, Тетяна Голотюк,  Олександр Чучула, Геннадій Джегур, Сергій Грисюк, Сергій Сириця, Олександр Балановський.

Секретар міської ради Дмитро Киришун також отримав привітання.

ФОТО ТУТ

 

 

Про узгодження проєктної межі міста Біла Церква Білоцерківського району Київської області та села Фурси Білоцерківського району Київської області

З метою врегулювання існуючих суперечностей щодо меж адміністративно-територіальних одиниць, міська рада погодила Акт комісії з питання узгодження проектної межі міста Біла Церква та села Фурси від 07 травня 2021 року.

За результатами роботи комісії, до складу якої увійшли фахівці від м.Біла Церква та с.Фурси, було узгоджено дану межу на спірній території. Напрацювання були викладено у вищезазначеному Акті.

Перед початком голосування за відповідний проєкт рішення, міський голова Геннадій Дикий наголосив на вагомості даного питання: «Через невизначеність законодавства та ті колізії, які відбулись у 1996-му році, близько 10 тисяч жителів мікрорайону Гайок та прилеглих садових товариств опинилися на невизначеній території. Тож, погодження меж адміністративно-територіальних одиниць покладе край тривалій суперечці між Білоцерківською міською радою та Фурсівською сільською радою і дасть змогу міській владі розпочати роботу над розвитком інфраструктури приєднаних територій».

Також зі слів міського голови стало відомо, що Фурсівська сільська рада своїм відповідним рішенням дає згоду на виготовлення документації під відведення у власність комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «БВАК» земельної ділянки, на якій знаходиться майно підприємства. Це дасть можливість зберегти цілісний майновий комплекс та в подальшому розвивати в нашій громаді мультимодальний авіаційний комплекс.

Рішенням міського голову Геннадія Дикого уповноважено погодити Схему узгодження проектної межі від імені Білоцерківської міської ради.

Про відмову в погодженні щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки «Яри»

Депутати прийняли рішення відмовити Державній службі геології та надр України в погодженні щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки «Яри», що знаходиться на території Білоцерківської міської територіальної громади.

Відмова вмотивована таким  обґрунтуванням: зазначена вище земельна ділянка, на якій планується геологічне вивчення піску - має цільове призначення - «Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва», відповідно відноситься до комплексу заходів щодо збереження продуктивності сільськогосподарських угідь, підвищення їх екологічної стійкості та родючості ґрунтів, а також обмеження їх вилучення (викупу) для несільськогосподарських потреб.

Крім того, вказана територія ділянки «Яри», знаходиться в безпосередній близькості до Томилівського лісництва, яке входить до складу Державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство». Конституційне право кожного громадянина України мати чисте та безпечне довкілля, тому основним завданням є впровадження збалансованого природокористування і збереження та відновлення природних екосистем, а промислове виробництво не сприятиме цьому та ін.

 

 

Зміни до місцевого бюджету

Під час засідання були внесені зміни до рішення міської ради від 29 грудня 2020 № 85-06-VІІІ «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік», оскільки відповідно до рішення Київської обласної ради для Білоцерківської МТГ було виділено ряд субвенцій і внесено зміни у ті субвенції, які були затверджені раніше.

Доповідаючи питання начальник управління фінансів міської ради Світлана Терещук зазначила: «Додаткові субвенції стоються галузі освіти, а саме: до складу доходів субвенції з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету додано суму  3 537 610 грн (у тому числі: 922 415 грн на дидактичний матеріал та 2 615 195 грн на придбання обладнання) та на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в сумі 1 163 014 грн.

Також внесені зміни у дві обласні програми, які стосуються капітального ремонту автомобільних доріг та будівництва/реконструкції об’єктів інфраструктури. Одна зі змін стосується нового об’єкту – ремонту дороги по вул. Театральна».

Також було внесено технічні правки -  зміни у назви деяких об’єктів.

 

Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади

У ході засідання депутати прийняли рішення про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади. Вони діятимуть у наступному році.

Даний регуляторний акт відповідає вимогам чинного законодавства та пройшов процедуру розгляду згідно діючого законодавства України.

Заступник міського голови Василь Морський поінформував присутніх, що за основу було взято діючі в цьому році відсоткові ставки.

Рішенням «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади» запропоновано встановити ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку, земельного податку, транспортного податку, туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів. Також ним визначаються платники податків; об’єкти оподаткування, база оподаткування; податковий період; ставки податку, порядок обчислення податку; строки та порядок сплати податку; строки та порядок подання звітності про обчислення і сплату податків; податкові пільги.

Таким чином, ставки платників єдиного податку,  залишилися на рівні попередніх років:  для першої групи платників єдиного податку - 9% розміру прожиткового мінімуму; для другої групи платників єдиного податку - 17 % розміру мінімальної заробітної плати.

Так само на рівні 2021 року залишився і туристичний збір: для внутрішнього туризму – 0,4%, для виїзного туризму -  1,2% від розміру мінімальної заробітної плати.

Податок на нерухомість фізичним та юридичним особам становитиме – від 0,1 до 1,5%.

Також буде застосовано новий збір за місця для паркування транспортних засобів у розмірі 0,01% мінімальної заробітної плати.

Детально зі ставками податків, умовами та порядком їх сплати можна буде  ознайомитися на офіційному сайті міської ради після оприлюднення рішення.

Питання щодо відзначення досягнень у сфері освіти

У ході засідання було затверджено в новій редакції Положення про Білоцерківську міську премію «За заслуги в галузі освіти», форму протоколу засідання комісії з розгляду питань про її присудження та  опис диплома лауреата даної  премії.

Варто зауважити, що Білоцерківська міська премія «За заслуги в галузі освіти» заснована Білоцерківською міською радою з метою відзначення кращих педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, що перебувають у комунальній власності Білоцерківської міської територіальної громади; тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл; працівників структурних підрозділів Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та інклюзивно-ресурсних центрів; посадових осіб Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради.

Премія присуджується за видатні досягнення:

-у навчанні та вихованні підростаючого покоління, професійній та науковій підготовці учнівської молоді;

- в організації та вдосконаленні навчальної, виховної, науково-методичної та науково- дослідної, профорієнтаційної роботи;

- у впровадженні в практику досягнень науки й передового педагогічного досвіду, сучасних інноваційних технологій навчання й виховання, які сприяють досягненню високих результатів;

- в управлінні закладами та установами освіти, сприянні їх розвитку, упровадженні нових управлінських технологій;

- у розвитку освітньої галузі Білоцерківської міської територіальної громади, успіхи в професійній діяльності;

- у науковому і навчально-методичному забезпеченні закладів освіти.

Також під час пленарного засідання депутатами було затверджено у новій редакції положення про стипендію міського голови «Обдарованість», метою якої є підтримка обдарованих дітей та молоді, створення умов для виховання інтелектуальної та творчої еліти Білоцерківської міської територіальної громади. Стипендія спрямована на стимулювання дітей та молоді на досягнення високих результатів, творчих здобутків у мистецтві.

Зміни у положенні стосувалися змін територіального устрою, відтепер стипендію матимуть змогу отримувати учні всієї Білоцерківської МТГ.

Створено територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту Білоцерківської міської територіальної громади

Своїм рішенням депутати міської ради створили такі спеціалізовані служби цивільного захисту, які відтепер функціонуватимуть на території всієї  Білоцерківської МТГ:

- Енергетики - на базі Південного регіону високовольтних мереж ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

- Інженерну - на базі управління капітального будівництва Білоцерківської міської ради;

- Комунально-технічну - на базі департамент житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради;

-    Матеріального забезпечення - на базі управління економіки Білоцерківської міської ради;

- Медичну - на базі управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради;

- Зв’язку та оповіщення - на базі відділу інформаційних ресурсів та зв’язків з громадськістю Білоцерківської міської ради;

-Протипожежну - на базі Білоцерківського районного відділу головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області;

- Торгівлі та харчування - на базі відділу з питань торгово - побутового обслуговування населення і громадського харчування Білоцерківської міської ради;

- Транспортного забезпечення - на базі відділу транспорту та зв’язку Білоцерківської міської ради;

-  Охорони громадського порядку - на базі Білоцерківського районного управління поліції ГУ НП України в Київській області.

Документом також затверджено Положення про територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту.

Так, основними завданнями територіальних спеціалізованих служб є:

1)  участь у розробленні плану реагування на надзвичайні ситуації, плану цивільного захисту громади на особливий період;

2)  здійснення заходів з переведення територіальних спеціалізованих служб до функціонування в умовах надзвичайної ситуації та особливого періоду;

3)  підготовка та здійснення контролю за готовністю органів управління, ланок, груп, команд або об’єктових підрозділів до дій за призначенням, їх забезпечення;

4)  організація та проведення навчання за програмою спеціальної підготовки фахівців певної спеціальності, які входять до складу територіальної спеціалізованої служби,

5)  підтримання у готовності техніки і майна спеціального призначення для виконання завдань з цивільного захисту в мирний час та особливий період;

6)  підготовка пропозицій щодо проведення спеціальних робіт і заходів з цивільного захисту та їх забезпечення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та управління підрозділами територіальних спеціалізованих служб, що залучаються до таких робіт і заходів;

7)  організація та взаємодія з органами управління та силами цивільного захисту функціональних і територіальних підсистем, їх ланок, які залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

8)  створення та поповнення матеріальних та інших ресурсів територіальних спеціалізованих служб.


Під час засідання також було:

- внесені зміни до Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року № 68-05-VІІІ «Про затвердження цільової Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2021-2023 роки»;

- внесенні зміни до додатку 1 рішення Білоцерківської міської ради від 29 квітня 2021 року № 573-12-VІІІ «Про включення до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону»;

- затверджено в новій редакції статути КП БМР «Міська служба замовника», «Муніципальна варта», «Комунальник», «Світанок»;

- внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 28 січня 2021 року №251-08-VIII «Про визначення замовника з будівництва (реконструкції, капітального ремонту) об’єктів комунальної власності»;

- внесені зміни в Програму забезпечення жителів Білоцерківської міської територіальної громади муніципальним житлом на 2021-2023 роки, яка затверджена рішенням Білоцерківської міської ради від 29 квітня 2021 року № 584-12-VII, шляхом викладення її в новій редакції;

- внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 30 листопада 2017 року № 1630-40-VII «Про внесення змін до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Біла Церква на 2017-2021 роки шляхом викладення її в новій редакції»

- ухвалені рішення про зміну найменування, зміну власника (засновника) та затвердження статутів ряду комунальних навчальних закладів;

- затверджено Положення про управління комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради шляхом викладення його в новій редакції;

- розглянуто ряд майнових та  земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Відеозапис засідання з обговоренням питаннь можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради.

Відбулося засідання чотирнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання


Опубліковано: 24 червня 2021 року
Поділитися