Відбулося обласне святкування річниці Хрещення Київської Русі-України

28 липня - у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, Україна святкує 1033 річницю Хрещення Київської Русі-України.

З цієї нагоди 24 липня на території «Парку Київська Русь» (с. Копачів, Обухівського р-ну) відбулося обласне святкування. Делегації територіальних громад усіх 7-ми районів Київської області зібралися разом, щоб показати свої здобутки та таланти, якими вони найбільше пишаються.

Під час заходу до присутніх звернувся голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін: «Хрещення Русі відбулось у 988 році за ініціативи князя Володимира Великого. Це символ єдності всіх українців і підтвердження нашої славетної історії. Тож для нас було важливо організувати з нагоди чергової річниці цієї події такий масштабний захід і вкотре показати, наскільки наша Київщина є гостинною і згуртованою».

Цього дня Білоцерківська міська територіальна громада також презентувала свої досягнення у галузях культури, мистецтві, промисловості, сільському господарстві, туризмі та ін.

Перший заступник міського голови Інна Новогребельська ознайомила голову Київської ОДА із виробами Іконописної школи Бачинського «Образ» та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які представляли нашу громаду.

Також під час свята для присутніх виступав хор «Вербиченька» та хореографічний колектив «Вінтаж» КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг ім. Петера Новотні».

Відбулося обласне святкування річниці Хрещення Київської Русі-України


Опубліковано: 26 липня 2021 року
Поділитися