Відбулося обговорення питань встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади

03 червня у Білій Церкві відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва виконавчого комітету Білоцерківської міської ради щодообговорення проєкту регуляторного акта - рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади».

Цього року відсоткова ставка податкувперше розраховується для всієї Білоцерківської МТГ, а не лише для міста.

У ході заходу міський голова Геннадій Дикий зазначив: «Після об’єднання, площа громади збільшилася майже у 5 разів. Також збільшилася кількість земель сільськогосподарського призначення. Зважаючи на обставини, ми залишили усі податкові ставки практично на рівні минулого року. І ці гроші, які громада отримує з податків – ми направляємо назад: в дороги, в школи, у садочки, у лікарні і тд.

Сьогодні йде боротьба між громадами за залучення інвестицій. Наше місто займає 4 місце у рейтингу підзвітності і 1 місце у рейтингу прозорості сфери «Інвестиції та економічний розвиток» серед 50 найбільших міст України».

Проєктом рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади» запропоновано встановити ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку, земельного податку, транспортного податку, туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів. Також ним визначаються платники податків; об’єкти оподаткування, база оподаткування; податковий період; ставки податку, порядок обчислення податку; строки та порядок сплати податку; строки та порядок подання звітності про обчислення і сплату податків; податкові пільги.

Таким чином, ставки платників єдиного податку,  залишилися на рівні попередніх років:  для першої групи платників єдиного податку -9% розміру прожиткового мінімуму; для другої групи платників єдиного податку -17 % розміру мінімальної заробітної плати.

Так само на рівні 2021 року залишивсяі туристичний збір: для внутрішнього туризму – 0,4%, для виїзного туризму -  1,2% від розміру мінімальної заробітної плати.

Податок на нерухомість фізичним та юридичним особам становитиме – від 0,1 до 1,5%.

Також буде застосовано новий збір за місця для паркування транспортних засобів у розмірі 0,01% мінімальної заробітної плати.

Під час обговорення присутні мали можливість отримати відповіді на питання, які стосувалися: податку для індивідуального та колективного садівництва, будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, будівництва та обслуговування будівель громадських, релігійних організацій, закладів культурно-просвітницького обслуговування, готелів та ін.

У підсумку члени координаційної ради прийняли рішення обговоритипроєкт регуляторного акта - рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади» на «круглому столі», який відбудеться протягом цього місяця, із урахуванням наданих пропозицій.

У заході взяли участь: перший заступник міського голови Інна Новогребельська, заступники міського голови Василь Морський, Юрій Савчук, Олег Усенко, депутати міської ради та представники громадськості.

Відбулося обговорення питань встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади


Опубліковано: 03 червня 2021 року
Поділитися