Відбулася зустріч з представниками Національної служби здоров’я України

19 лютого в Білій Церкві відбулася зустріч керівників закладів охорони здоров’я Білої Церкви з представниками Національної служби здоров’я України – начальником управління у Київській області Центрального міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тамілою Лепьошкіною та заступником начальника управління у Київській області Центрального міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України в Київській області  Наталією Кришталь.

Під час зустрічі спікери акцентували увагу на змінах в організації надання медичної допомоги населенню. Зокрема вони полягають у тому, що Національна служба здоров’я України (НСЗУ) буде закуповувати медичні послуги у закладах охорони здоров’я усіх рівнів надання медичної допомоги, організаційно-правової форми (крім бюджетної установи) та форми власності (далі – надавачів) і оплачувати їх за договором. Процедура закупівель медичних послуг передбачатиме дотримання надавачами умов надання послуг та специфікацій на конкретні послуги/групи послуг.

У 2020 році відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» до Програми медичних гарантій увійшли такі види допомоги, як первинна медична допомога, екстрена медична допомога, спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога, медична реабілітація та паліативна допомога. Вимоги до надання послуг, які будуть надаватися за Програмою медичних гарантій, згруповані в пакети медичних послуг та розроблені для закладів (надавачів медичних послуг), які бажають укласти договір з НСЗУ.

Під час зустрічі представників медичних закладів Білої Церкви поінформували про порядок реєстрації медичних закладів, а також їхніх підрядників, в електронній системі охорони здоров’я, наголосили на наявності ряду документів, які потрібні для проведення реєстрації, а також ознайомили з процедурою реєстрації та подачі заяв на укладання договорів із Національною службою здоров’я України.

Увагу присутніх акцентували на тому, що медичні заклади (надавачі медичних послуг) мають подати заяву щодо укладення договорів про медичне обслуговування населення, відповідно до певних пакетів послуг за Програмою медичних гарантій до 18 години 28 лютого 2020 року. Підписання договору здійснюється протягом 10 календарних днів з моменту отримання проекту договору від НСЗУ.

Під час зустрічі були розглянуті питання щодо методів оплати послуг, кадрового забезпечення, оснащення медичних закладів відповідним комп’ютерним обладнанням тощо.

Представники Національної служби також дали відповіді на низку запитань, які були озвучені керівниками закладів охорони Білої Церкви, розглянули на конкретних прикладах порядок надання медичної допомоги відповідно до нових принципів, механізми  забезпечення медичних закладів медикаментами тощо. Спікери водночас наголосили, що всі нововведення орієнтовані на вчасне та якісне забезпечення пацієнтів необхідними медичними послугами.

У заході взяли участь: депутат Київської обласної ради, голова комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів – Наталія Бігарі, радник міського голови Микола Антонюк, в.о. начальника  управління охорони здоров’я міської ради Людмила Гадіяк, представники закладів охорони здоров’я Білої Церкви, громадськості та ін.

Відбулася зустріч з представниками Національної служби здоров’я України


Опубліковано: 19 лютого 2020 року
Поділитися