Відбулася робоча зустріч із впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»

24 липня у Білій Церкві відбулася робоча зустріч із представниками ЮНІСЕФ щодо реалізації у місті ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

У 2018 році в Україні розпочала дію глобальна ініціатива ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Дана ініціатива - це глобальний рух, започаткований 1996 року. Нині вона поширюється в усьому світі, її підтримали вже понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. Сьогодні ініціативою «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплено понад 40 мільйонів дітей.

20 березня ц.р. Урядом України підтримано законопроект, розроблений спільно з Асоціацією міст України, який передбачає збільшення частки податку на доходи з фізичних осіб (ПДФО), що зараховується до місцевих бюджетів:

-  на 1% для територіальних громад, які визнано кандидатом на отримання статусу «Громада, дружня до дітей та молоді»;

-  на 3% для територіальних громад, яким установлено чи підтверджено статус «Громада, дружня до дітей та молоді».

Законопроект зареєстрований у Верховній Раді України (реєстр № 10189 від 27.03.2019 р.), Асоціація міст України лобіює його прийняття вже у поточному році.

Управлінням з питань молоді та спорту, спільно зі службою у справах дітей та управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради, було підготовлено та подано заявку на участь у цьому конкурсі. Після попереднього розгляду, Біла Церква стала переможцем конкурсного відбору та увійшла до другої групи муніципалітетів, які будуть отримувати методологічну підтримку Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).

23 липня виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради було прийнято рішення «Про вжиття заходів щодо реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» в місті Біла Церква», основною метою якого є створення робочої групи із впровадження ініціативи та розробка Плану дій з подальшим винесенням його на розгляд Білоцерківської міської ради.

Отож, робоча зустріч стала першим кроком до впровадження у місті такої ініціативи. У ході зустрічі представники ЮНІСЕФ, координатор проекту МА «Євростратегія» з  впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» Світлана Рогова та програмний менеджер проекту «Громада, дружня до дітей та молоді» Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Олена Нижник, розповіли про причини започаткування ініціативи, напрями її роботи, як відбувається процес приєднання, привілеї та можливості для громади міста завдяки участі у програмі.

Начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Інна Паливода ознайомила присутніх із Ситуаційним аналізом становища дітей та молоді Білої Церкви, що є обов’язковою умовою реалізації зазначеної ініціативи. Цей крок впроваджений із метою визначення проблем дітей та молоді міста, і підсилення роботи в цих напрямках.

Присутні мали можливість отримати відповіді на питання, що їх цікавили та взяти безпосередню участь у розробці плану дій.

У заході взяли участь: представники структурних підрозділів Білоцерківської міської ради, комунальних підприємств та закладів, студентської ради міста, громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Відбулася робоча зустріч із впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»


Опубліковано: 24 липня 2019 року
Поділитися