Відбулася 87 сесія міської ради

26 грудня відбулось засідання вісімдесят сьомої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Заяви та звернення

Перед розглядом основних питань порядку денного депутатами міської ради було озвучено ряд заяв та звернення.

Так, депутат міської ради Юрій Петрик оголосив звернення до Офісу Президента України,

Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо заборони насваю.

В Україні загрозливими масштабами, особливо серед дітей та молоді, набуває популярності вживання насваю (нассу, насибаю тощо) - надзвичайно шкідливої для здоров’я речовини, яка вживається шляхом розсмоктування у роті. Насвай викликає ефект розслаблення, апатії, запаморочення, гальмування реакції. Серед побічних ефектів - нудота, блювота, пронос, різке слиновиділення. Згідно з оцінками лікарів, вживання насваю призводить до захворювання ясен та зубів, розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту, виразки шлунку, гастриту, паразитарних захворювань, а також часто стає причиною онкологічних захворювань та порушень репродуктивних функцій організму.

Широкому розповсюдженню та популярності насваю сприяє недосконалість чинного законодавства України. Виникла необхідність заборонити насвай, оскільки цей наркотичний засіб створює загрозу для українського суспільства, в першу чергу, для здоров'я дітей та молоді.

Таким чином, Білоцерківська міська рада звернулася з пропозиціями вжити заходів щодо заборони виготовлення, торгівлі, розповсюдження, купівлі та вживання насваю шляхом внесення змін до законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів України. Депутати підтримали дане звернення.

 

Депутат міської ради Юрій Петрик також звернувся із заявою щодо Указу Президента України №948/2019 «Про невідкладні заходи щодо запобігання пожежній небезпеці в Україні». Згідно із Указом передбачено заходи, які вживатимуться на території держави з метою запобігання виникненню пожеж, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей, можуть завдати суттєвої матеріальної шкоди, негативно вплинути на стан навколишнього природного середовища, економіки і національної безпеки, та забезпечення оперативного реагування на них.

Указом передбачено посилення адміністративної відповідальності за порушення встановлених законодавством вимог (правил) пожежної безпеки. Тому, аби керівники закладів освіти, спорту, культури та житловий фонд міста мали можливість здійснити заходи по усуненню недоліків, Юрій Петрик звернувся з проханням передбачити на наступний рік у міському бюджеті необхідні кошти.

 

 

Заява депутата Володимира Бабенка стосувалася розгляду питання щодо можливості придбання у комунальну власність територіальної громади м.Біла Церква приміщення колишнього «Укрсоцбанку» під розміщення ЦНАПу.

 

 

 

 

 

 

 

Депутат Володимир Вовкотруб повідомив складання повноважень голови постійної комісії з питань земельних відносин  та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток, історичного  середовища та благоустрою Білоцерківської міської ради. Наголосив, що комісія працювала ефективно та плідно, її члени показали себе професіоналами, їм вдалося запровадити чимало позитивних змін у роботі, серед яких: було проведено перші земельні торги, засідання комісії відбувалися прозоро в режимі онлайн та ін. Комісією було проведено більш як 200 засідань, розглянуто більш як 7000 питань, які в подальшому були розглянуті на сесіях міської ради. Володимир Вовкотруб наголосив, що залишатиметься членом постійної комісії з питань земельних відносин  та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток, історичного  середовища і благоустрою та побажав успіхів наступному голові.

 

 

 


Зміни до бюджету

Прийнято рішення про внесення змін до рішення міської ради від 20 грудня 2018р. № 3184-62-VІІ «Про бюджет м.Біла Церква», яким доходи загального фонду збільшено за рахунок медичної субвенції на здійснення видатків у сфері охорони здоров’я  на  1 млн 416, 7 тис. грн. За ці кошти буде придбано інсулін для забезпечення хворих.


Запозичатимемо кошти, аби продовжувати реконструкцію мереж зовнішнього освітлення

 Депутати міської ради ухвалили рішення щодо здійснення запозичення для  фінансування інвестиційного проекту  «Реконструкція  мереж зовнішнього освітлення в м.Біла Церква».

Прийняття даного рішення, дасть можливість, залучити кошти Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) у розмірі 13,5 млн грн під 3% річних у грн на 5 років. 

При підготовці проекту, було розроблено бізнес-план, спільно з представниками НЕФКО,  відповідно до якого, реконструкцію планується провести, більш ніж на 70-ти вулицях міста, а саме в районах «Залізничне селище» та «Піонерська». Відбір районів здійснювався робочою групою реалізації проекту та представниками НЕФКО, з урахуванням максимальної концентрації ламп розжарювання, для отримання позитивного економічного ефекту.

Погашення кредиту  здійснюватиметься рівними щоквартальними платежами відповідно до умов кредитного договору, починаючи після завершення періоду відстрочки.


Про спеціалізовані служби цивільного захисту міста

Депутати внесли зміни в рішення міської ради від 24 вересня 2015 року № 1581-79- VI «Про створення спеціалізованих служб цивільного захисту міста», а саме, пункт 1 виклали у новій редакції:

 Створити спеціалізовані служби цивільного захисту міста:

-енергетики - на базі Білоцерківського районного підрозділу приватного акціонерного товариства «Київобленерго», начальником служби за посадою призначити начальника підрозділу (за згодою);

-інженерну - на базі управління капітального будівництва Білоцерківської міської ради, начальником служби за посадою призначити начальника управління;

-комунально-технічну - на базі департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради, начальником служби за посадою призначити директора департаменту;

- матеріального забезпечення - на базі управління економіки Білоцерківської міської ради, начальником служби за посадою призначити начальника управління;

-медичну - на базі управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради, начальником служби за посадою призначити начальника управління;

-зв’язку і оповіщення - на базі відділу інформаційних ресурсів та зв'язків з громадськістю Білоцерківської міської ради, начальником служби за посадою призначити начальника відділу;

-протипожежну - на базі Білоцерківського районного відділу головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, начальником служби за посадою призначити начальника відділу (за згодою);

-торгівлі і харчування - на базі відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування Білоцерківської міської ради, начальником служби за посадою призначити начальника відділу;

-транспортного забезпечення - на базі відділу транспорту та зв’язку Білоцерківської міської ради, начальником служби за посадою призначити начальника відділу;

-охорони громадського порядку - на базі Білоцерківського відділу поліції головного управління Національної поліції в Київській області, начальником служби за посадою призначити начальника відділу (за згодою).


Погоджено Положення про молодіжну  раду при Білоцерківській міській раді

Молодіжна рада при Білоцерківській міській раді є консультативно-дорадчим органом Білоцерківської міської ради, що утворений з метою більш повного врахування позицій молоді при реалізації державної політики у сферах соціального становлення молоді, залучення молодого покоління в процеси духовного, економічного і соціально-культурного розвитку міста.

Основні напрямки роботи молодіжної ради:

- підвищення громадської активності молоді та розвиток волонтерського руху;

- сприяння наукової діяльності, задоволення освітніх потреб;

- розвиток неформальної освіти;

- формування та пропагування здорового способу життя;

-  національно-патріотичне виховання;

-  формування екологічної культури;

-  розвиток творчих та спортивних здібностей молоді.

Основними завданнями молодіжної ради є:

- Сприяння:

1)  участі молоді у процесі розроблення, прийняття рішень Білоцерківської міської ради та її посадових осіб щодо вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері та контролю за їх виконанням;

2) залученню молоді до вирішення питань соціально-економічного, політичного та культурного життя територіальної громади шляхом участі у розробленні та виконанні місцевих програм у молодіжній сфері;

3) консолідації молодіжного руху на території м. Біла Церква;

4) співпраці Білоцерківської міської ради з громадськими об’єднаннями та їх відокремленими підрозділами, органами студентського та учнівського самоврядування, релігійними, благодійними організаціями, творчими спілками, професійними спілками та їх об’єднаннями, асоціаціями, організаціями роботодавців та їх об’єднаннями, органами самоорганізації населення, недержавними засобами масової інформації, іншими непідприємницькими товариствами та установами, легалізованими відповідно до законодавства (далі - інститути громадянського суспільства) щодо вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері.

-Сприяння узгодженості дій Білоцерківської міської ради у вирішенні питань, пов’язаних із життям молоді, та її участі в усіх сферах суспільного життя територіальної громади.


Молодіжна рада відповідно до покладених на неї завдань:

-організовує свою роботу шляхом прийняття рішень з питань, які входять до її компетенції та організовує їх виконання.

-проводить аналіз ефективності здійснення повноважень Білоцерківською міською радою щодо вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері, у тому числі шляхом моніторингу стану виконання покладених на місцеву раду завдань.

-подає Білоцерківській міській раді обов’язкові для розгляду пропозиції щодо залучення молоді до вирішення питань соціально-економічного, політичного та культурного життя територіальної громади, а також підвищення ефективності рішень Білоцерківської міської ради, які впливають на життя молоді.

-розробляє для Білоцерківської міської ради рекомендації щодо вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері та надсилає їх на розгляд Білоцерківської міської ради не рідше ніж двічі на рік та ін.


До Програми «Назустріч дітям» на 2018-2022 роки внесено зміни

Під час засідання було внесено зміни до міської комплексної Програми подолання дитячої бездоглядності, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі, підтримки сімей з дітьми й розвитку соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Назустріч дітям» на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 21 грудня 2017 року № 1803-42-VІІ.

Так, пункт 3 розділу X міської комплексної Програми доповнено підпунктом такого змісту:

- передбачати в міському бюджеті кошти на щомісячну муніципальну доплату патронатним сім’ям в розмірі одного прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на кожну дитину, яка перебуває в патронатній сім’ї.

 

 

 


У мікрорайоні «Піщаному» запрацює дитячо-юнацький клуб за місцем проживання «Друзі»

У ході засідання було прийнято рішення про надання Комунальному закладу Білоцерківської міської ради  «Клуб за місцем проживання «Прометей» згоди на безоплатне користування частиною приміщення за адресою: вул. Ак.Вула,8, кв. 81, яке перебуває на балансі КП БМР ЖЕК №6.

 КЗ МБР «Клуб за місцем проживання «Прометей» вже мав дев’ять підпорядкованих дитячо-юнацьких клубів у різних мікрорайонах міста: д/ю клуб «Прометей» (вул. Східна, 22); д/ю клуб «Олександрія» (Сквирське шосе, 254), д/ю клуб «Ровесник» (вул. Шолом-Алейхема, 96),  д/ю клуб «Супутник» (вул. Героїв Крут, 45),  д/ю клуб «Юність» (вул. Водопійна, 19), д/ю клуб «Вікторія» (вул. Леваневського, 65), д/ю клуб «Надія» (б-р Олександрійський, 86), д/ю клуб «Перлина» (вул. Таращанська, 161), д/ю клуб «Молодіжний центр» (б-р Михайла Грушевського, 6).

Дитячо-юнацький клуб на масиві «Піщаному» буде десятим й носитиме назву  - «Друзі».

 Рішення було прийнято з метою створення умов для корисної і змістовної  зайнятості дітей та підлітків за місцем проживання в позашкільний та поза навчальний час на мікрорайоні «Піщаний», відповідно до міської цільової програми сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, підтримки сім’ї на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 25 грудня 2015 року №13-03-УІІ,ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні. 


Про Білоцерківську міську премію «За заслуги в галузі освіти»

У ході засідання було затверджено в новій редакції Положення про Білоцерківську міську премію «За заслуги в галузі освіти», протокол засідання комісії з розгляду питань про присудження Білоцерківської міської премії «За заслуги в галузі освіти»  та  опис диплома лауреата Білоцерківської міської премії «За заслуги в галузі освіти».

  Варто зауважити, що Білоцерківська міська премія «За заслуги в галузі освіти» заснована Білоцерківською міською радою з метою відзначення кращих педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, що перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Білої Церкви; тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл; працівників структурних підрозділів Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та інклюзивно-ресурсних центрів; посадових осіб Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради.

Премія присуджується за видатні досягнення:

-у навчанні та вихованні підростаючого покоління, професійній та науковій підготовці учнівської молоді;

в організації та вдосконаленні навчальної, виховної, науково-методичної та науково- дослідної, профорієнтаційної роботи;

-у впровадженні в практику досягнень науки й передового педагогічного досвіду, сучасних інноваційних технологій навчання й виховання, які сприяють досягненню високих результатів;

в управлінні закладами та установами освіти, сприянні їх розвитку, упровадженні нових управлінських технологій;

-у розвитку освітньої галузі міста, успіхи в професійній діяльності;

-у науковому і навчально-методичному забезпеченні закладів освіти.

Щорічно присуджується 3 Премії. Розмір кожної Премії відтепер становитиме 15 тис. грн (раніше було 10 тис. грн).  Премія присуджується у трьох номінаціях: «Педагогічний працівник закладу», «Керівник закладу», «Педагогічний працівник дошкілля». Присудження Премії проводиться напередодні відзначення професійного свята - Дня працівників освіти.


Народному депутату надано приміщення для здійснення депутатських повноважень

Депутати ухвалили рішення надати народному депутату України Бабенку Миколі Вікторовичу для розташування робочого місця на строк виконання його депутатських повноважень нежитлове приміщення, яке знаходиться за адресою: м. Біла Церква, вул. Леваневського, 55 та перебуває на балансі комунального підприємства Білоцерківської міської ради житлово- експлуатаційна контора № 7.

 

 

 

 

 


Про використання орендної плати та плати за суборенду об’єктів міської комунальної власності у І кварталі 2020 році

Надходження від оренди за нежитлові приміщення та майно, балансоутримувачами яких є юридичні особи міської комунальної власності, а орендодавцем - управління комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради акумулюватимуться на рахунку, відкритому в Білоцерківському управлінні державного казначейства України, та перераховуватимуться (за вирахуванням податку на додану вартість) у наступному порядку:

- 100% надходжень від оренди на рахунки балансоутримувачів для відновлення і утримання комунального майна та поповнення власних обігових коштів, якщо балансоутримувачами є бюджетні установи;

- 100% надходжень у вигляді безповоротної фінансової допомоги для відновлення і утримання нежитлових приміщень та поповнення власних обігових коштів на рахунки балансоутримувачів, якщо балансоутримувачами є КП та КЗ БМР: «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг»; «Підприємство готельного господарства»; «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква»; «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви»; «Білоцерківтегіломережа»; «Білоцерківське міське патологоанатомічне бюро»; «Білоцерківська міська лікарня №2»; «міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2»;  «Білоцерківська міська лікарня №3»; «міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1»;  «Білоцерківський пологовий будинок»;  «Білоцерківська міська лікарня №1»;  «Міська служба замовника»;  «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка».

- 100% надходжень від оренди нежитлових приміщень та майна, що розташовані за адресою м. Біла Церква, вул. Л. Курбаса, 3 у вигляді безповоротної фінансової допомоги на рахунок комунального підприємства Білоцерківської міської ради «ЖЕК №6» для відновлення і утримання нежитлових приміщень, що розташовані за адресою м. Біла Церква, вул. Л. Курбаса, 3;

- якщо балансоутримувачами є КП «ЖЕК №1»,  «ЖЕК №7»,  «ЖЕК №6» (за винятком надходжень від оренди нежитлових приміщень, що розташовані за адресою м. Біла Церква, вул. Л. Курбаса, 3) надходження від оренди розподіляти наступним чином:

- до загального фонду міського бюджету - 50%;

- 1.4.2 на рахунки вказаних балансоутримувачів у вигляді безповоротної фінансової допомоги для відновлення та утримання нежитлових приміщень - 50%.

- 1.5  якщо балансоутримувачами є всі інші юридичні особи комунальної власності, надходження від оренди спрямовувати до загального фонду міського бюджету.

В 2020 році 100% надходжень від оренди за нежитлові приміщення та майно, балансоутримувачем та орендодавцем яких є КП БМР «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» спрямовуватимуться на розрахунковий рахунок та залишати (за вирахуванням податку на додану вартість) у розпорядженні комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» для відновлення комунального майна та поповнення власних обігових коштів.

Також 100% надходжень від оренди за нежитлові приміщення та майно, балансоутримувачем та орендодавцем яких є комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» спрямовуватимуться на їх розрахунковий рахунок та залишатимуться (за вирахуванням податку на додану вартість) у розпорядженні даного  комунального підприємства для відновлення комунального майна та поповнення власних обігових коштів.

Вищезазначені суб’єкти господарювання щоквартально мають звітувати про використання коштів від оренди  управлінню комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради.

Юридичним та фізичним особам, які здають у суборенду об’єкти комунальної власності в 2020 році доручено додатково (крім плати за оренду) 50% плати за суборенду перераховувати до загального фонду міського бюджету.


Інші питання, розглянуті в ході засідання:

- затверджено план роботи Білоцерківської міської ради VII скликання на 2020 рік;

- прийнято рішення про делегування повноважень щодо прийняття рішень про початок та закінчення опалювального періоду в м. Біла Церква виконавчому комітету міської ради;

- затверджено Статут комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» шляхом викладення його в новій редакції;

-  внесено зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» шляхом викладення його у новій редакції;

- надано дозвіл комунальному підприємству  Білоцерківської міської ради  «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» на поворотну фінансову допомогу. Так, дане КП надасть  КП БМР «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка» поворотну фінансову допомогу в сумі 50 тис. грн на термін до 01 червня 2020р.;

- внесено зміни до Програми розвитку системи освіти міста Білої Церкви на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 28 січня 2016 року № 30-05-VІІ (зі змінами);

- погоджено інвестиційну програму товариства з обмеженою відповідальністю «БІЛОЦЕРКІВВОДА» на 2020 рік;

-прийняті рішення про  надання в оренду нежитлової будівлі літ. «А» виставочний павільйон «Оранжерея»  та танцювального майданчика  літ.аЗ-1, які знаходяться на балансі комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку імені Т.Г.Шевченка» (адреса:м. Біла Церква, бул. Олександрійський,11) по пільговій орендній платі  комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Агенція стратегічного розвитку м.Біла Церква»;

- прийнято рішення про надання в користування нежитлових приміщень на 2020 рік низці міських громадських організацій;

- прийнято рішення про встановлення пільгової плати за оренду нежитлових приміщень на 2020 рік 40-ка громадським організаціям, комунальним підприємствам,  релігійним громадам;

- прийнято рішення про затвердження об’єкта комунальної власності по вул. Леваневського, 57 до приватизації шляхом продажу на аукціоні;

- розглянуто низку майнових, земельних та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення


Опубліковано: 26 грудня 2019 року
Поділитися