Відбулася 100 сесія міської ради

30 липня відбулося засідання сотої сесії Білоцерківської міської ради VII скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Заяви депутатів

Перед початком розгляду питань порядку денного депутатами міської ради та громадськістю було озвучено ряд звернень.

Зокрема, депутат міської ради Вадим Кошель поінформував присутніх, що 30 липня відзначається сторіччя створення Української військової організації, в знак чого перед будівлею Білоцерківської міської ради було піднято червоно-чорний прапор.

Депутат Володимир Бабенко привітав футбольний клуб «Колос» (Ковалівка) із здобуттям перепустки до Ліги Європи.

Депутати міської ради підтримали звернення Володимира Бабенка до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Київської обласної державної адміністрації щодо надання місту Біла Церква статусу адміністративного центру Київської області.

Також зі зверненням від мешканців будинку по вул. Курсова, 37 виступив депутат Білоцерківської міської ради Дмитро Поліщук із проханням провести благоустрій дитячого майданчику за вказаною адресою.

У ході засідання було надано слово для виступу представнику перевізників міста директору ТОВ «Трансіті» Сергію Двірнику щодо питання пільгового перевезення населення Білої Церкви.

Звернення депутата міської ради Андрія Короля стосувалося встановлення тарифів на вивезення побутових відходів в м. Біла Церква.

Також до депутатів міської ради звернувся директор і головний тренер ФК «Біла Церква» Вадиму Мандрієвському щодо питання фінансування команди та розвитку футболу в місті.

Про дострокове припинення повноважень секретаря Білоцерківської міської ради

На засідання сесії міської ради було винесено проєкт рішення депутата Білоцерківської міської ради Олександра Ореховського про дострокове припинення повноважень секретаря Білоцерківської міської ради Вадима Кошеля.

Нагадаємо, рішенням №4620-83-VII від 15.11.2019 року «Про дострокове припинення повноважень та звільнення секретаря Білоцерківської міської ради» депутатами Білоцерківської міської ради було звільнено з посади секретаря Білоцерківської міської ради Вадима Кошеля. Рішенням №4761-85-VII від 06.12.2019 року на дану посаду було призначено Василя Савчука. 22.07.2020 року Київський окружний адміністративний суд скасував рішення №4620-83-VII від 15.11.2019 року Білоцерківської міської ради і поновив на посаді секретаря Білоцерківської міської ради Вадима Кошеля.

Таким чином, відповідно до звернення депутата Білоцерківської міської ради Олександра Ореховського про дострокове припинення повноважень секретаря Білоцерківської міської ради, шляхом таємного голосування більшістю голосів було припинено повноваження секретаря міської ради Вадима Кошеля.

Звіт міського голови про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за 2019 рік

Відповідно до Статуту територіальної громади міста міський голова двічі на рік має звітуватися перед громадою про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету.

Зважаючи на обставини пов’язані із пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 та карантинними умовами традиційних звітувань у квітні по мікрорайонах міста та у трудових колективах не відбулося.

Тому на сайті Білоцерківської міської ради було оприлюднено друкований варіант звіту (http://bc-rada.gov.ua/node/11320 проєкт №383) та підготовано на його основі низку відеосюжетів зі звітом міського голови з основних сфер життєдіяльності міста Біла Церква з якими можна ознайомитися на офіційному YouTube-каналі міської ради (https://www.youtube.com/channel/UCHXNEneGtYx0jMpYwiSY_PA/videos).

Звіт міського голови в формате PDF.

Під час засідання сесії, Геннадій Дикий прозвітував про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за минулий рік перед депутатами міської ради.

Депутати задали низку питань, що стосувалися введення в експлуатацію шляхопроводу «Горбатий міст»; готовності міста до опалювального сезону; вивезення побутових відходів; щодо деяких питань функціонування КП БМР «Тролейбусне управління»; реконструкції тротуарів по вул. Ярослава Мудрого, бібліотеки-філіалу № 1 для дітей, спортивних майданчиків міста, ДЮСШ №1 та ін. Всі запитання депутатів та відповіді міського голови можна детальніше переглянути на офіційному YouTube-каналі міської ради.

Звіт міського голови було взято до відома.

Інші питання розглянуті на засіданні:

- внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 28 березня 2019 року № 3569-68-VII "Про розроблення детального плану території сектору №48, обмеженого Проектними вулицями, вул. Заярська та р. Рось орієнтовною площею 19,76 га";

- визнали таким, що втратило чинність рішення Білоцерківської міської ради від 11 лютого 2010 року №1275 «Про затвердження комплексної схеми з переліком розміщення стаціонарних малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності на територіях загального користування комунальної власності м. Біла Церква;

- прийнято рішення про безоплатну передачу з балансу комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» на баланс комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня № 1» майна;

- розглянуто ряд майнових земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулася 100 сесія міської ради


Опубліковано: 30 липня 2020 року
Поділитися