Василь Павлович Залєвський

11  листопада 2018 року помер Почесний громадянин Білої Церкви Василь Павлович Залєвський - голова виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради з 1973 по 1988рік.

 

Василь Павлович народився 2 лютого 1934 року на Володарщині в родині селянина, проте, все своє свідоме життя пов’язав з Білою Цервою.

 

Після закінчення школи  навчався у Київському електромеханічному технікумі авіаційної промисловості. Служив у лавах Радянської Армії, повернувшись – працював інженером на білоцерківському заводі «Сільмаш» ім.1 Травня. З 1962 року Василь Павлович  - на партійній роботі. Працював інструктором, завідувачем промислово-транспортним відділом, другим секретарем міськкому компартії.

 

В 1969 році  В.П.Залєвський закінчив інститут народного господарства. Закінчив вищу партійну школу при ЦК КПРС.

 

З травня 1973-го по грудень 1988 року обирався головою виконавчого комітету  Білоцерківської міської Ради народних депутатів.

 

У цей період  Біла Церква розвивалася найшвидшими темпами і перетворилася із провінційного міста на найбільший промисловий, культурний, науково-просвітницький, політичний  і економічний центр Київщини.  Фактично місто зросло вдвічі.

 

За роки головування Василь Павлович, як голова  виконкому підписав незліченну кількість рішень про надання безкоштовно понад 30 тис. квартир, а це близько 100 тис. щасливих новоселів нашого міста.

 

З грудня 1988 р. по липень 1992 р. Василь Павлович працював начальником  відділу розміщення продуктивних сил і трудових ресурсів Київського облвиконкому. Згодом обіймав посади в автотранспортних організаціях. Був заступником директора  Білоцерківської філії МАУП. У 2002 році очолив місцеву філію Університету сучасних знань.

 

В.П.Залєвський обирався депутатом  міської  та Київської обласної рад. За роки праці заради процвітання Білої Церкви він був відзначений  двома орденами Трудового червоного прапора, орденом «Знак Пошани» та сімома медалями.

 

За вагомий вклад у розвиток міста, активну участь у громадському житті, у січні 1994 року Василю Павловичу було присвоєно звання «Почесний громадянин Білої Церкви».

 

Василя Павловича знали як  професіонала своєї справи, компетентного, ініціативного, трудолюбивого, сумлінного і відповідального  керівника, принципову, вимогливу, але, водночас, і добру та щиру людину.

 

Головним своїм здобутком і найбільшим досягненням Василь Павлович вважав велику кагорту керівних кадрів, яких він зростив  і залишив на найважливіших напрямках життєдіяльності міста, і які його ніколи не підвели, а навпаки реалізували мрії, прагнення і плани щодо подальшого розвитку рідної Білої Церкви.

 

Залєвський Василь Павлович залишив про себе добру згадку в серцях всіх тих, хто його знав і поруч  з ним працював.

 

З рідними і близькими  розділяють біль душі і смуток втрати

Міський голова Г.Дикий,

Білоцерківська міська рада,

Виконавчий комітет Білоцерківської міської ради

 

13 листопада відбулося прощання із Почесним громадянином Білої Церкви Василем Павловичем Залєвським, у якому взяли участь міський голова Геннадій Дикий, його заступники, члени виконавчого комітету, депутати та представники структурних підрозділів міської ради. Церемонія відбулася у холі ПК «Білоцерків МАЗ», а згодом була проведена панахида на кладовищі.

 

Присутні висловили своє співчуття близьким Василя Петровича та вдячність за ті добрі справи, які назавжди залишили відбиток в історії міста.

 

Вічна йому пам’ять!


 


Опубліковано: 12 листопада 2018 року
Поділитися