В урологічному відділенні Білоцерківської міської лікарні № 2 відбулося відкриття цистоскопічного кабінету

08 жовтня в урологічному відділенні Білоцерківської міської лікарні № 2 відбулося відкриття відремонтованого цистоскопічного кабінету.

Кабінет було відремонтовано та придбано нове обладнання за кошти меценатів - німецької благодійної організації «Хоф Шлютер» на чолі з  Петером Новотні. Представлений кабінет також обладнано за підтримки міської влади та постійних партнерів: депутатів міської ради Миколи Дашкевича (голови фонду „Відродження Чорнобиля” та „Друзі – дітям Чорнобиля”), Олександра Русса, члена виконавчого комітету міської ради Вадима Маршалка та ін.

Так, для даного цистоскопічного кабінету було придбано необхідне обладнання для урологічних процедур - цистоскоп,  встановлено нове крісло для огляду пацієнтів та проведено ремонт. Вищезазначене обладнання дає можливість діагностувати та попередити запальні процеси  і утворення злоякісних пухлин в організмі людини. Такий медичний інструмент, як цистоскоп, забезпечує значний прогрес в лікуванні урологічних захворювань.

В нашому місті, за підтримки благодійника Петера Новотні (Федеративна Республіка Німеччина) раніше вже закуповувалося необхідне обладнання для урологічного відділення, що слугувало  збільшенням (з 10% до 35%)  хірургічної активності в міській лікарні № 2. За рік відділенням надається медична допомога та проводиться лікування близько двох тисяч містян.

В ході заходу перед присутніми виступив міський голова Геннадій Дикий. Він подякував меценату Петеру Новотні за благодійну фінансову допомогу в придбанні необхідного для міста медичного обладнання.

Геннадій Дикий зауважив, що міська влада планує активно впроваджувати в дію розвиток медичної реформи, з метою надання медичної допомоги не тільки білоцерківцям, але і жителям прилеглих до міста Біла Церква населених пунктів.    Головним напрямом реформування стане створення в місті, на базі Білоцерківської міської лікарні № 2 - лікарні інтенсивної медицини.

Для цього, міська влада активно працює в напрямку забезпечення медичного закладу новітнім обладнанням, яке надасть можливість в найкоротші терміни діагностувати захворювання  та покращити умови надання допомоги пацієнтам.

В ході урочистого відкриття цистоскопічного кабінету виступив голова благодійної організації «Хоф Шлютер» Петер Новотні. Він відмітив, що благодійні кошти використані за цільовим призначенням, що надасть можливість якісного діагностування та допомоги пацієнтам урологічного відділення і забезпечить їх швидше одужання. Також, пообіцяв працювати і далі з міської владою в рамках підтримки медицини  Білої Церкви.

Про важливість  події та безцінність людської безкорисливості у справі збереження життя та надання якісної медичної допомоги  говорили під час презентації депутат міської ради Микола Дашкевич та головний лікар Білоцерківської міської лікарні № 2 Ніна  Головенко.

В заході взяли участь депутати та члени виконавчого комітету міської ради, начальник управління охорони здоров"я міської ради Павло Маслянко, колектив та пацієнти урологічного відділення міської лікарні № 2.



Опубліковано: 10 жовтня 2016 року
Поділитися