В м.Біла Церква з робочим візитом перебував Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман

В рамках робочого візиту  до Київської області 07 жовтня Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман побував в м.Біла Церква.

Зокрема, очільник Уряду взяв участь в церемонії  відкриття  ТОВ «Білоцерківський завод препаративних форм» компанії «Альфа-Смарт Агро». Даний завод вироблятиме мікродобрива та засоби захисту рослин.

Власник підприємства Борис Тодоров поінформував присутніх про ідею створення підприємства, шлях реалізації даних планів та заплановані перспективи розвитку (розширення виробництва, знаходження ринків збуту не тільки на території України, а й за її межами тощо),  наголосив, що підприємство зі 100-відсотковими українськими інвестиціями. Завод спроектовано та збудовано за індивідуальним авторським проектом, створеним спільно фахівцями компанії та Державного науково-дослідного інституту «Еластик». Проектування заводу було розпочато в 2013 році, в 2014 році розпочато будівництво.

Борис Тодоров висловив слова вдячності державній владі за створення законодавчої бази, яке підтримуватиме розвиток бізнесу в України та місцевій владі, яка практикує європейський менеджмент та всіляко сприяє розвитку підприємництва на території міста.

Звертаючись до присутніх на заході Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман наголосив: «Зараз відбувається непересічна подія - ми відкриваємо «Білоцерківський завод препаративних форм». Відкриття цього заводу означає, що додана вартість буде створена не за кордоном, а тут, в Україні. У нас є технології, є знання і досвід - це нагода відновити економічне зростання національної економіки.  Завдання уряду - створити умови, щоб такі підприємства відкривалися щотижня.  Сировинний тип економіки має відійти в історію, а продукція, яка вироблятиметься повинна бути конкурентоспроможною».

Володимир Гройсман також зазначив, що ми маємо якомога більше використовувати  наш потенціал і влада всіх рівнів має сприяти та створювати такий клімат, щоб підприємці хотіли вкладати свої інвестиції, розвивати бізнес, створювати робочі місця та виробляти конкурентоспроможний продукт.

«У нас є можливість виробляти достатньо національної української продукції для задоволення потреб внутрішнього ринку. Наша країна маючи такі можливості повинна бути економічно сильною і незалежною, самодостатньою та соціально справедливою. Кожен хто вкладає кошти в національну економіку має бути успішним, нам важливо, щоб ваші інвестиції повернулися сторицею», - зазначив Прем’єр-міністр України.

Під час заходу Володимир Гройсман також наголосив, що важливо щоб бізнес, при зверненні до місцевої влади отримував належну відповідь, як це є в Білій Церкві, адже саме від неї залежить на скільки клімат на територіях буде здатний приймати нові інвестиції.

Відмітив, що Уряд планує розробити ряд механізмів, які сприятимуть залученню інвестицій - буде створено офіс супроводження інвестицій, який вирішуватиме всі поточні питання малого і середнього бізнесу,  моніторитиме чи є у підприємств проблеми із фіскальною  службою, місцевою владою та іншими державними установами. Також буде створено комітет відродження промисловості, буде посилена координація національного законодавства та відроджуватись кооперація промисловості, яка дозволить виробляти більше якісної продукції. 

Володимир Гройсман акцентував увагу, що  держава разом із бізнесом має завойовувати ринки збуту, адже сьогодні не повноцінно використовується ці можливості.  Влада підтримує ініціативу створення індустріальних парків у кожному місті та працює над законом в даному напрямку, що дасть можливість отримати преференції від держави, залучати міжнародні інвестиції та розвивати національну економіку.

Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман побажав ТОВ «Білоцерківський завод препаративних форм» успішного розвитку, перерізав символічну стрічку  та ознайомився із виробництвом підприємства.

Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман цього дня також відвідав індустріальний парк «Біла Церква»,  філію «Білоцерківський молочний комбінат» ТОВ «ТЕРРА ФУД»,  ТОВ «Фармацевтичний завод «Біофарма», де ознайомився із їх діяльністю та виробничими потужностями.

В заходах взяли участь народні депутати України Олександр Марченко, Хвича Мепарашвілі, Міністр аграрної політики України Тарас Кутовий, перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе, міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий та ін.



Опубліковано: 07 жовтня 2016 року
Поділитися