В м. Біла Церква відбувся ряд заходів в рамках проекту "Київщина - час будувати нове життя!"

    10 березня в м. Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Соціально-економічний розвиток нашого міста – виклики, шанси, перспективи», яке було організовано та проведено Громадською організацією «Кримська діаспора», в рамках реалізації проекту "Київщина - час будувати нове життя!" (проект здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини).

 

    Головною метою   вищезазначеного проекту є надання громадянської освіти переселенцям і мешканцям Київської області. Так, переселенці спільно з членами місцевих громад, журналістами та представниками місцевої влади навчаються самоврядуванню у Київської області. Такі заходи забезпечуватимуть інтеграцію переселенців до місцевих громад, а також створять умови для пошуку рішень щодо різних потреб і проблем внутрішньо-переміщених осіб.

 

  В ході заходу присутніми було обговорено ряд питань. Зокрема:

 

- яким чином проблеми переселенців впливають на розвиток територіальної громади, яка їх прийняла?

 

- як допомагає місцева влада внутрішньо-переміщеним особам: чи  створюються особливі програми інтеграції переселенців задля їх соціалізації та працевлаштування?

 

- яким чином залучають переселенців до життя громади у м. Біла Церква? Чи є позитивні зміни у сприйняті переселенців протягом 2016 року?

 

- які механізми створені у регіоні для підтримки запуску нових приватних підприємств серед переміщених осіб?

 

- чи може допомога внутрішньо-переміщеним особам стати поштовхом для соціальних інновацій в м.Біла Церква? Чи стане допомогою у цьому виділення землі для будівництва житла переселенцям і ветеранам АТО та ін.?

 

   Також, 11 березня ц.р. в місті громадською організацією «Кримська діаспора» було проведено семінар-тренінг за участю внутрішньо-переміщених осіб та жителів м. Біла Церква.

   Під час заходу присутніми було обговорено дві актуальні теми - «Безконфліктні комунікації» та «Законодавство та права громадян України на отримання земельних ділянок».

   В заходах взяли участь керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський, представники управління соціального захисту населення міської ради, керівник проекту «Київщина – час будувати нове життя» Ірина Сірик, представники ряду міських та обласних  громадських організацій з надання первинної та вторинної правової допомоги та внутрішньо-переміщені особи.                   

В м. Біла Церква відбувся ряд заходів в рамках проекту "Київщина - час будувати нове життя!"


Опубліковано: 13 березня 2017 року
Поділитися