В м. Біла Церква відбулося відкриття оновленого приміщення дитячо-юнацького клубу «Перлина»

    28 лютого в м. Біла Церква відбулося відкриття оновленого приміщення дитячо-юнацького клубу «Перлина» Центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт».

 

    Даний позашкільний навчальний заклад здійснює роботу щодо створення умов для конструктивного дозвілля дітей та підлітків Білої Церкви у позашкільний час за місцем проживання. Цеунікальнийзаклад, яким щороку проводиться близько 250 заходів, в яких із задоволенням беруть участь понад 10 тисяч юних громадян міста.

 

    Віднині 190 вихованців вищевказаного клубу зможуть цікаво та корисно проводити своє дозвілля в позашкільний час в оновленому та комфортному приміщенні. З ними працюватиме педагог-організатор в тандемі з радою клубу; юні білоцерківці матимуть змогу отримати безкоштовну додаткову освіту за інтересами в музично-вокальній студії «Контакт», студії художнього слова «Мікрофон», творчому об’єднанні рукоділля «Креатив»,  об’єднанні підлітків «Пізнай себе», а також відвідувати облаштовану студія звукозапису, яка  обслуговує колективи вихованців всіх клубів нашого міста.

 

    За дорученням міського голови Геннадія Дикого присутніх привітала з відкриттям оновленого клубу його заступник Ольга Настіна.

 

    « Даний заклад є справжньою «перлиною» мікрорайону Таращанський, адже молоді люди матимуть змогу проводити свій вільний час в позашкільних гуртках та паралельно навчатися за своїми власними інтересами. Заклад має унікальну студію звукозапису, музичне обладнання, комфортні приміщення, кваліфікованих педагогів, тобто – все для того, щоб діти мали змогу цікаво виховуватися в інтер`єрі вулиці», - сказала заступник міського голови.

 

    Також, слід зауважити, що на сьогоднішній день в нашому місті діє сім клубів, які розташовані в різних мікрорайонах міста та об’єднані в Центр дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт». Так,  в 28-ми гуртках та студіях безкоштовно навчаються понад 900 дітей та підлітків. Загалом до клубної роботи залучено понад 1500 юних жителів нашого міста.

 

    В останні роки у Білій Церкві за кошти міського бюджету відбувається  поліпшення, модернізація мережі дитячо-юнацьких клубів. Зокрема, в 2011 році було виділено додаткове приміщення дитячо-юнацькому клубу «Надія» (б - р Олександрійський, 86); 2012 - 2013 роки – проведено капітальний ремонт та відкриття приміщення дитячо-юнацького клубу «Надія» для хореографічного «зразкового» колективу «Надія»; в 2013 році – здійснено капітальний ремонт актової зали клубу за місцем проживання «Прометей» та в 2016 році проведено капітальний ремонт приміщення дитячо-юнацького клубу за місцем проживання «Вікторія» (вул. Леваневського, 65).

 

    Клуби – це гарантована можливість усім дітям, без винятку, отримати рівні знання за інтересами безкоштовно. Саме тому гуртки за місцем проживання відвідують безбар’єрно діти із соціально-незахищених родин. Окрім того, до гуртків та творчих об’єднань залучаються всі охочі, відбору на конкурсній основі немає. Завдяки цьому клуби мають популярність серед дітей. А головне в діяльності клубів – зайняти дітей позитивом, що в свою чергу є профілактикою негативних явищ.

 

    Під час урочистого відкриття клубу присутні мали змогу проглянути виступи вихованців закладу.

 

    У заході взяли участь депутат міської ради Сергій Беркут, начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Олександр Литвинчук,  начальник відділу капітального будівництва міської ради Людмила Денисова, педагоги, вихованці клубу та їх батьки, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

В м. Біла Церква відбулося відкриття оновленого приміщення дитячо-юнацького клубу «Перлина»


Опубліковано: 01 березня 2017 року
Поділитися