В Білій Церкві обговорили можливі тарифи на проїзд в міському електричному транспорті та запровадження «електронного квитка»

     11 січня відбулося засідання  «круглого столу» з  обговорення тарифів на проїзд в міському електричному транспорті. Провів засідання керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський, який наголосив, що дане обговорення є одним із етапів законодавчо визначених процедур щодо формування тарифної політики на перевезення пасажирів в електричному транспорті та у відповідності до законодавства про регуляторну політику.

 

     Він зазначив, що головною задачею розгляду та зміни тарифної політики є застосування європейського підходу запровадження гнучних тарифів у залежності від частоти користування транспортом, суми і способу передплат і т.п.

     В ході засідання присутніми було обговорено проект регуляторного акту – рішення виконавчого комітету  Білоцерківської  міської  ради «Про тариф на проїзд у міському електричному транспорті». Проект попередньо пройшов процедуру оприлюднення, з ним можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради.

 

     Керуючий справами виконавчого комітету зауважив, що нові тарифи сприятимуть розвитку громадського транспорту м. Біла Церква та проінформував присутніх щодо основних переваг запропонованих змін.

 

     Максим Свірський зауважив, що міською владою розглянуто та прийнято до уваги пропозиції Громадської ради щодо встановлення місячної вартості проїзного квитка для громадян в розмірі 60 грн., для студентів – 50 грн., школярів – 20 грн. Так, квитки вигідно буде придбати тим, хто регулярно користується громадським електричним транспортом та здійснює 44 або більше поїздок щомісячно (двічі щоденно протягом 22 робочих днів).

     

     «Одноразова вартість проїзду для громадян, які щоденно користуються електротранспортом двічі на день впродовж робочих днів становитиме 60/44=1,36 грн.; для студентів - 50/44=1,14 грн.; для школярів – 20/44 = 0,45 грн.», - сказав керуючий справами.

 

     При частішому користуванні електричним транспортом, в середньому, двічі на день включно з вихідними, вартість поїздки відповідно буде меншою за 1,00 грн. (60грн./60 поїздок. Приклад розрахунку: для громадян 60/60=1,00 грн., студентів – 50/60=0,83 грн., школярів – 20/60=0,33грн.).

    

     Для тих, хто користується електротранспортом не регулярно і не щоденно альтернативою буде користування безконтактними картками з придбанням будь-якої кількості поїздок без визначення терміну їх користування.

  

     Проектом рішення «Про  тариф  на  проїзд у  міському електричному  транспорті» передбачено диференційований підхід до оплати проїзду у зв’язку із введенням в дію електронної системи безготівкової оплати.

   

     Крім того, слід зазначити, що дане рішення набирає чинності з дня введення в експлуатацію системи оплати проїзду на міському громадському транспорті та після офіційного його оприлюднення. Всім вищезазначеним змінам передуватиме широка інформаційна компанія.

 

     Окремо слід зауважити, що впровадженими змінами передбачається надання всіх пільг у відповідності до чинного законодавства.

  

     Так, в процесі громадського обговорення присутнім було представлено розрахунок  КП БМР «Тролейбусне управління» повної планової собівартості послуг міського електричного транспорту, згідно порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту. Даний економічний розрахунок підприємства на тариф враховує прямі матеріальні витрати, витрати на оплату праці, загальновиробничі,адміністративні витрати, витрати на збут та витрати іншої операційної діяльності, тощо.

 

   В ході обговорення присутні  піднімали питання, які стосувалися складових формування тарифу, перевезення пільгових категорій громадян, введення в дію комфортабельних одиниць техніки та відповідно збільшення їх загальної кількості, залучення на безоплатній основі додаткових одиниць рухомого складу з європейських держав, процес впровадження електронних квитків та встановлення місць їх розповсюдження та ін.

 

     В обговорені питань взяли участь депутати міської ради, представники консорціуму АСТЕК, представники ряду структурних підрозділів міської ради, представники громадської ради при виконавчому комітеті, директор К ПБМР «Тролейбусне управління» Руслан Степанський,  громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

 

    Ознайомитися з таблицею діючої автобусної мережі ви можете нижче.

В Білій Церкві обговорили можливі тарифи на проїзд в міському електричному транспорті та запровадження «електронного квитка»


Опубліковано: 13 січня 2017 року
Поділитися