Урочистості з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Щороку в травні Україна відзначає День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні. Але ми все витримали – і перемогли. Перемогли тому, що захищали Батьківщину. Перемогли тому, що відстоювали право на життя.

09 травня у Білій Церкві відбувся урочистий мітинг з нагоди 74-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Під час заходу до присутніх звернувся народний депутат України Хвича Мепарішвілі: «Та страшна війна закінчилася, і завдяки вам Україна пройшла крізь неї та отримала перемогу. Сьогодні, на жаль, у нас продовжується інша війна. Хочеться також відсвяткувати перемогу Незалежної України. Я бажаю всім нам перемогти та більше ніколи не знати такого страшного слова як «війна»!»

За дорученням міського голови Геннадія Дикого із промовою також виступила його заступник  Катерина Литвиненко: «Ми шанували, шануємо і завжди будемо шанувати патріотичний подвиг наших предків. На сьогоднішній день у Білій Церкві залишилося 73 ветерани Другої світової війни. Герої невпинно відходять від нас. Ми низько вклоняємося їм усім – і тим хто сьогодні з нами, і тим хто не зміг бути присутніми тут. Я щиро вірю і сподіваюся, що скоро ми будемо святкувати нашу нову перемогу. Слава ветеранам, Слава Збройним силам, Слава Україні!».

Слово перед громадою також мали: Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Пан Марек Шафін, військовий аташе Посольства Чеської Республіки в Україні Майор Петр Сімак, командир 72-ої окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців полковник Артем Богомолов, Благочинний Білоцерківського району Православної Церкви України Настоятель Церкви Покрова Божої Матері Микола Гопайнич, голова адміністративної служби Білоцерківської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Валерій Яблонський.

Від молоді міста виступив учень Білоцерківської гімназії №2 Святослав Петришин.

У рамках урочистого заходу відбулася концертна програма симфонічного оркестру Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського, вихованців вокального відділу школи мистецтв №5 та дитячого духового оркестру Білоцерківської школи мистецтв №6.

Усі присутні поклали квіти до Вічного Вогню. Також була проведена панахида біля пам’ятного знаку «Падаючий воїн». Пам’ять полеглих військових вшанували хвилиною мовчання та традиційними салютними залпами.

Цього ж дня за участю заступника міського голови Катерини Литвиненко відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Висота 208,4».

У заході також взяли участь: військовий аташе Посольства Словацької Республіки в Україні Полковник Іво Гагір, депутати Білоцерківської міської ради, заступники міського голови Інна Новогребельська та Олександр Поляруш, начальник Білоцерківського відділу поліції ГУ Національної поліції України Геннадій Мельниченко, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Урочистості з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


Опубліковано: 09 травня 2019 року
Поділитися