Урочистості з нагоди Дня української писемності та мови

А мова – це душа народу,
Народ без мови – не народ.
В. Сосюра

10 листопада  в м. Біла Церква відбулися урочистості з нагоди Дня української писемності та мови.

В ході свята від імені міського голови Геннадія Дикого громадськість міста привітав його радник Микола Антонюк, який зазначив, що українська мова — одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили нам наші предки. Вона є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ.

«Дуже приємно,  що на території України проживають народи різних національностей, які розуміють та спілкуються нашою рідною українською мовою. Українська держава повинна гарантувати своїй національній мові всебічну підтримку, зробити якнайбільше для того, щоб її престиж у суспільстві зростав, вона міцніла й розвивалася разом із іншими мовами нашої вільної, багатонаціональної країни», - сказав радник міського голови.

Микола Антонюк наголосив на необхідності шанобливого ставлення до мови, як елемента виховання національної самосвідомості та більш широкого впровадження української мови в сфери культурного та соціально-побутового життя України і м. Біла Церква. 

Під час заходу присутні також отримали вітання з нагоди Дня української писемності та мови від голови Білоцерківського міськрайонного об`єднання «Просвіта» Костянтина Климчука. Він вручив найвищу нагороду Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка - медаль «Будівничий України» засновнику Білоцерківської міської організації «Просвіта» Володимиру Бондару.

У ході свята  присутні мали змогу прослухати твори та літературно-музичні композиції українських письменників, таких як, В. Іванців, Т. Шевченко, Л. Костенко, Л. Українка у виконанні учнів Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня», вихованців Білоцерківської музичної школи мистецтв № 2. Також, присутні мали можливість проглянути концерт за участі вихованців театральної студії «Пролог», вокального ансамблю «Камерата», хору «Обрій ін.

В заході взяли участь представники творчої інтелігенції, журналісти ЗМІ, учні загальноосвітніх шкіл міста.

 



Опубліковано: 11 листопада 2016 року
Поділитися