Урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників

28 жовтня в м.Біла Церква відбулися обласні урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Присутніх ветеранів зі святом визволення привітав голова Київської обласної державної адміністрації В.Шандра, який зазначив, що Велика Вітчизняна війна залишиться в пам’яті багатьох поколінь як символ мужності, героїзму тисяч воїнів та мирних жителів, які ціною власного життя захистили рідну землю від ворога. Наголосив, що під час німецько-фашистської окупації в Україні було знищено 9 міст та  388 сіл, вбито - 270 тис. жителів, закатовано - більш як 70 тис. військовополонених. Відмітив, що у Великій Вітчизняній війні брали участь більш як 7 млн. громадян України, 4 млн. з яких –загинули, понад 2 тис. наших земляків були удостоєні високого звання Герой Радянського Союзу.

Голова Київської обласної державної адміністрації наголосив, що сьогодні на Київщині проживає більше 6000 ветеранів Великої Вітчизняної війни. З метою задоволення  їх соціально-побутових потреб  в Київській області розроблена та діє обласна програма «Турбота», на яку в поточному році виділено понад 2 млн.грн. Акцентував увагу, що жоден ветеран, який звернувся за підтримкою та допомогою до обласної влади не був залишений поза увагою. З нагоди свята вручив ряду ветеранів Київщини пам’ятні медалі «70 років визволення України від фашистських загарбників».

В ході заходу присутні також отримали вітання від голови Київської обласної ради М.Бабенка, який наголосив, що найбільший тягар у воєнні роки винесли на своїх плечах жителі нашої держави, адже більше трьох років на українській землі йшли кровопролитні бої. Зазначив, що завдяки героїзму ветеранів Великої Вітчизняної війни було отримано перемогу над ворогом і їхня мужність є прикладом для сьогоднішнього покоління.

Із словами щирої вдячності за  подвиг і героїзм, виявлений в боях під час визволення нашої країни, до ветеранів звернувся міський голова В.Савчук. Відмітив, що міська влада не залишається осторонь проблемних питань ветеранів, які пройшли горнило війни та тяжкі випробування в свої молоді роки, захищаючи і відбудовуючи державу. В місті щоденно вирішуються питання їх соціального та медичного захисту, надається необхідна допомога.

Міський голова подякував ветеранам, які проживають в Білій Церкві за патріотичне виховання підростаючого покоління, наголосив, що завдяки їхньому прикладу молодь достойно захищає рідну землю на сході України.

В ході заходу присутніх також привітав голова Київської обласної ради Організації ветеранів України М. Томашов, який вручив деяким з них відзнаки «Почесний ветеран України».

В ході свята присутні мали змогу проглянути концерт у виконанні акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

По завершенню урочистої частини свята для ветеранів Київщини було організовано святковий фуршет.

В заході взяли участь  т.в.о.голови Білоцерківської райдержадміністрації В.Маршалок, начальник управління з питань внутрішньої політики  Київської облдержадміністрації П.Захарченко, начальник управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації І.Подолянець, заступник міського голови Білої Церкви М.Антонюк, голова Білоцерківської міської ради Організації ветеранів України В.Волощенко,  представники громадськості та регіональних і міських ЗМІ.

 



Опубліковано: 28 жовтня 2014 року
Поділитися