Урочистості з нагоди 225-річчя Державного дендрологічного парку «Олександрія»

24 вересня в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди 225-річчя Державного дендрологічного парку «Олександрія» Національної академії наук України (директор-С.Галкін).

Виступаючи перед присутніми, депутат Київської обласної ради І.Шилов відмітив необхідність  збереження  цінного природного комплексу парку для найбільш ефективного наукового,  культурного та рекреаційного використання,  зупинився на питанні створення умов для розширення та розвитку парку.

З нагоди 225-річчя парку  депутат Київської обласної ради І.Шилов  вручив директору парку С.Галкіну та головному інженеру-досліднику М.Ільєнку Почесні грамоти Київської обласної ради.

За дорученням міського голови В.Савчука колектив парку привітав його заступник М.Антонюк, який відмітив важливе значення парку для збереження культурно-історичної спадщини міста,розвитку туризму та  рекреації, зупинився на важливості парку як центру естетичного та екологічного виховання молоді.

Також присутні отримали вітання від Президента Національної академії наук України , академіка Б.Патона.

В рамках святкування 225-річниці парку відбулася  IV Міжнародна науково-практична конференція «Збереження і реконструкція ботанічних садів і дендропарків в умовах стабільного розвитку», в ході якої присутні обговорили питання збереження  територій історичних садово-паркових об’єктів, теоретичні і практичні аспекти відновлення зелених насаджень, зупинилися на сучасних тенденціях садово-паркового будівництва та ін.

В заході взяли участь академік Національної академії наук України Д.Гродзинський, голова Ради ботанічних садів і дендропарків України,член-кореспондент Національної академії наук України Т.Черевченко, директор ботанічного саду ім.Н.В.Ціціна Російської академії наук А.Демидов, представники ботанічних садів і ландшафтних парків України, Росії, Польщі, Литви ,представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 24 вересня 2013 року
Поділитися