Урочистості з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка

07 березня в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди 200-річчя  від дня народження Т.Г. Шевченка.

В ході урочистостей міський голова В.Савчук наголосив, що сучасникам важко переоцінити значення творчості Т.Шевченка для української літератури, відмітивши, що саме він глибоко розкрив душевне багатство українського народу, осмислив минуле, сучасне й майбутнє України. Зазначив, що творчість Великого Кобзаря стала духовною основою формування сучасної української нації, тому що для українців всіх наступних поколінь Т.Шевченко став могутнім джерелом національної свідомості, символом України. Зупинився на виховному значенні творчої спадщини та його важливій історичній ролі в українській літературі та мові.

Міський голова також поінформував, що в Білій Церкві були розроблені та затверджені виконавчим комітетом міської ради ряд заходів, які поступово реалізовувались. Відзначив, що міських загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, централізованій бібліотечній системі були проведені численні конкурси, вікторини, відкриті уроки, присвячені творчості Т.Шевченка, екскурсії до визначних місць, пов’язаних із поетом та ін. Висловив слова вдячності представникам творчої інтелігенції міста за їх творчий внесок у популяризацію Великого Кобзаря та наголосив, що в Білій Церкві заплановано провести конкурс на кращий проект пам’ятника Т.Шевченка, який буде оновлено в місті.

Під час урочистостей присутні ознайомилися із життєвим та творчим шляхом поета, художні колективи міста та шкіл мистецтв, актори Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського, переможці конкурсів-читці  виконали твори написані митцем та присвячені йому.

В заході взяли участь секретар міської ради О.Олійник, заступник міського голови М.Антонюк, учнівська та студентська молодь міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 11 березня 2014 року
Поділитися