Учнівська акція «У Попасну для малечі зберемо до школи речі»

З 2014 року у закладах освіти міста Білої Церкви проводиться акція «У Попасну для малечі зберемо до школи речі». Метою акції є збір канцелярського приладдя, спортивного інвентарю, необхідного для навчання дітей Попаснянського району Луганської області, які проживають практично у зоні проведення ООС.

29 вересня у приміщенні Центру науково-технічної творчості зібралися учасники цьогорічної акції. Школярі та педагоги всіх навчальних закладів передали своїм одноліткам не лише зошити, олівці, книги, фарби, рюкзаки та спортивний інвентар, а й теплі слова підтримки, сподівання на те, що скоро війна закінчиться й Україна житиме в мирі.

«Ми живемо у мирі та злагоді, проте на сході країни, де свистять кулі над головами, живуть такі ж українські діти, які хочуть ходити до школи, які чекають, коли знову запанує мир і можна буде жити і мріяти про щось просте  й неймовірно гарне. Але поки там складно.  У цьому році складно ще й тому, що карантинні обмеження внесли свої зміни у звичайне життя і дорослих і дітей, - зауважили учні під час заходу. -  Ми пам’ятаємо як цікаво проводили літо разом із нашими друзями із Луганщини у таборі лідерів у Білій Церкві. На жаль, в цьому році наша зустріч не відбулася через карантин, але ми впевненні, що все обов’язково зміниться і наступного літа ми знову відпочинемо разом».

Під час заходу до присутніх звернувся  міський голова Геннадій Дикий: «Ми чули чимало закидів, які ділили нас за мовою, територією проживання, іншими показниками,  наголошуючи, що ми українці є різними. Але такі акції показують, що ми єдині й  маємо одну мету – зберегти свою державу, і нашим дітям центральної України, не байдужа доля  дітей сходу, які  опинилися  у прифронтових зонах. Такі, навіть дитячі  акції, об’єднують Україну проти боротьби з єдиним ворогом».

Міський голова відмітив, що й підтримка наших воїнів саме дітьми - це надзвичайно важлива річ, адже всі подарунки виготовлені дитячими руками – зберігаються захисниками на передовій і для них є символом того, що захищають вони Батьківщину не дарма.

Геннадій Дикий висловив слова вдячності управлінню освіти і науки, яке організувало і підтримує традицію проводити такі акції, освітянам та учням, які є небайдужими, переймаються потребами та постійно надають волонтерську допомогу.

Начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик зауважив: «Цього року акція щодо надання дітьми матеріальної допомоги у формі канцтоварів дітям Попаснянщини відбулася традиційно.  Учні, з числа малозахищених категорій, сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, діти – сироти, які проживають поряд із зоною бойових дій отримають подарунки від білоцерківських дітей. Розпочалася акція 01 вересня. Жодна школа не відмовилася взяти в ній участь. Ця акція – є проявом дитячої дипломатії, яка інколи має більше значення і силу, ніж доросла. Тому, саме починаючи з дитячих років  ми маємо формувати свідомість проте, що ми живемо  в єдиній державі – Україна.  І ніхто і ніщо не має права нас ділили, ні мова ні релігія, ні щось інше. Тим більше, коли ця загроза йде ззовні  нашої держави. Багато наших дітей, які брали участь у акції теж проживають у родинах з невеликим достатком, але із задоволенням діляться, аби їхні ровесники на сході  України мали  можливість повноцінно навчатись, ходити до школи, садочків та отримувати знання».

Варто зауважити, що наші учні збирали подарунки для дітей Донбасу та воїнів АТО й під час загальноміського заходу «Хай ангел в день Святого Миколая вас від біди  і зла оберігає», посилки до Великодніх свят «Великодній кошик», подарунки в рамках акції «Діти Білої Церкви – дітям Донбасу» та «Діти Білої Церкви – воїнам АТО». Під час цих акцій вихованці дитячих садочків, позашкільних навчальних закладів, учні загальноосвітніх шкіл збирали та передавали кошти, солодощі, речі першої необхідності, продуктові набори, листівки, власні вироби, в які вкладали віру, добро, тепло своїх сердець, сподівання миру. Приємно відзначити, що у минулому році управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, Федерація учнівських організацій нашого міста «Єдність» стали переможцями конкурсу  «Благодійна Київщина» в номінації «Добро починається з тебе».

Зовсім скоро ми відзначатимемо День українського козацтва та захисника України. У цей день учні хотіли б подякувати та привітати воїнів, які захищають наш спокій, щодня ризикуючи своїм життям.  А саме передати їм листівки, вітання, подарунки. Тому у ході заходу було оголошено про початок нової акції «Наша допомога – спільна перемога».

Залишитися байдужими до чужої біди не можна. Підтримати, допомогти, зарадити, бути милосердними, щедрими, добрими – це те, чому ми всі разом навчилися.

Миру всім нам!

Учнівська акція «У Попасну для малечі зберемо до школи речі»


Опубліковано: 29 вересня 2020 року
Поділитися